DINARA U PLAMENU Stipe Božić za Dalmacija Danas: HGSS je nudio pomoć, gdje su vatrogasci?!

Dodatno širenje požara mogli bi se dogoditi danas zbog jačanja vjetra

Trenutno najveći požar u zemlji gori na Dinari. Krenuo je još tijekom subote, a njegovo naglo širenje počelo je tijekom nedjelje. Iako su u gašenju požara tijekom nedjelje sudjelovale zračne snage, požar se i dalje nekontrolirano širi.


Ranije objavljeno:
Gori ogroman požar na Dinari: Obranjen planinarski dom na Vrdovu, svi se nadaju kiši

Situaciju s požarom opisao nam je naš proslavljeni alpinist i član HGSS-a, Stipe Božić:

– Naš čovjek je još tijekom subote obišao teren. Na planini se nalaze svega četiri vatrogasca. Neki ljudi gase svoje pčele, tu je nekoliko pripadnika pogranične policije – kazao nam je Božić i nastavio:

– Ponudili smo Centru 112 desetak ljudi, tri vozila, 20 brentača, bili smo spremni izaći na teren braniti Dinaru od požara. Poslije toga nam se nitko nije javio. Sada je požar postao katastrofalan. Proširio se na Vještić Goru. Očito vlada stav da Dinara nije ničija pa nikoga nije briga da gori. Još u subotu vatrena linija je bila duga 3-4 kilometra, a u nedjelju navečer narasla je na 15-ak kilometara – objasnio nam je Božić i upitao se: “Gdje su vatrogasci?”.

Kako smo kazali, vatra je već progutala velik dio najviše hrvatske planine. Gori iznad Vrdova, te predjeli Maglaj, Sajmište, Goveđa kosa, Vještić gora, prema Jukićima i Katića stajama.


Požar je prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama krenuo iz jednog poddinarskog zaseoka, a nenamjerno ga je izazvala jedna žena.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0