Damir Burić: Ako sam ja problem u klubu – to je najmanji problem

"Imam nevjerojatnu želju za daljnim radom, ako sam ja problem – to je najmanji problem"


Nakon visokog poraza od Rijeke (0:4) u Jadranskom derbiju svoje je viđenje utakmice ponudio domaći strateg Damir Burić:


Mislim da smo mi jako dobro otvorili utakmicu. Kako uvijek biva, moraš realizirati svoje situacije. Danas nije ništa ušlo, bio je takav dan, ponekad nemaš objašnjenja za neke stvari. Dogodilo se puno toga negativno za nas. Iz jedne situacije koja je bila jednostavna za braniti primamo gol. Morali smo braniti veliki dio terena, u organizaciji smo bili ok… Ovaj poraz ide na moju kapu jer sam ja htio da riskiramo zadnjih 10 minuta, možete slobodno to napisati. Nisu igrači krivi, ja sam. U pobjedama se nismo uzvisili, u porazima se nećemo poniziti. Kod momaka je bilo i dobrih stvari koje ćemo pokušati pokazati u sljedećim utakmicama.

Publika je vikala „Buriću, odlazi“, kako to komentirate?

Ja sam koncentiran na svoj rad i na to ne mogu utjecati, to je stvar predsjednika kluba. Imam nevjerojatnu želju za daljnim radom, ako sam ja problem – to je najmanji problem.

Dojam je da je nedostajalo agresije kad se utakmica lomila, nije bilo pritiska?

Rijeka je igrala, izbijala lopte, strpljivo čekala iza centra na naše greške. Oni su bili dobro organizirani, išli u brzu tranziciju i očitali nam lekciju kako jednostavno doći do pobjede.

Kakav je psihološki aspekt nakon ove utakmice?

0:4 nije objektivno stanje na terenu, ovo se pri kraju dogodilo zbog grešaka, naše je htijenje bilo da damo gol, a njima je ušlo sve što su zapucali u zadnjim minutama. Takav je dan, trebamo se skupiti i reći jedni drugima što smo napravili dobro, a što nismo. Dogode se i ovakvi porazi. Žao mi je navijača koji su nas u velikom broju došli podržati. Moramo brzo učiti iz ovoga i nastojati korigirati stvari za Zaprešić. Ni kartoni nisu na našoj strani, ali na nama je da nađemo prava rješenja. Mi smo se svaki put dosad vratili i ne sumnjam da ćemo naći pravi put, pitanje je vremena.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime