Ponedjeljak je donio vrlo hladno vrijeme za dio godine većem dijelu Dalmacije. Tako su temperature u većem dijelu Zagore od 6 do 8°C, a više planine je zabijelio snijeg. U 9 sati jednoznamenkastih temperatura ima uz obalu i na otocima Dalmacije.

Do kraja dana bit će promjenjivo. Oborina će biti samo ponegdje, no lokalno će biti pljuskova i grmljavine, osobito na otocima. Umjerena bura će se proširiti na cijelu obalu. Bit će svježe za dio godine.

U utorak pretežno sunčano, još je samo ujutro moguća promjenjiva naoblaka. U početku će puhati umjerena do jaka bura i tramontana s olujnim udarima, tijekom jutra će biti u slabljenju. Jutro će biti hladno, a danju toplije u odnosu na prethodne dane, većinom od 15 do 20°C.

Srijeda donosi nastavak pretežno sunčanog i suhog vremena. Noću tiho, danju slab jugozapadnjak, navečer umjereno jugo. Jutro hladno, u nekim kotlinama Zagore moguć je i mraz. Danju toplo, od 17 do 22°C.

U četvrtak nova ciklona donosi oblake i kišu. Puhat će jugo koje će ujutro imati vrlo jake udare, a navečer će biti u slabljenju. Jutro toplije, danju svježije, većinom od 13 do 18°C.

U petak prolazna stabilizacija vremena. Vjetar slab i osjetno toplije s temperaturama od 19 do čak 24°C.

U subotu promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. U drugom dijelu dana mogući su povremeni pljuskovi. Zapuhat će umjereno jugo i bit će toplo.

U nedjelju pretežno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. U drugim dijelu dana zapuhat će olujna bura, mogući su orkanski udari. Osjetno hladnije pa je u najvišim planinama moguć snijeg.

Bura koja će puhati u noći na ponedjeljak mogla bi na udare biti jača od 120 km/h.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime