U vrijeme korone, nažalost, okružuju nas tužne vijesti iz zemlje, a osobito iz inozemstva. Brige oko zaraze, ograničavanja kretanja, ali i egzistencije zbog bitno pogoršane ekonomske situacije veće su iz dana u dan. I koliko god nekada imali dojam da će se ljudi u takvoj situaciji okrenuti sebi, a primjere užasne sebičnosti mogli smo posljednjih tjedana vidjeti od strane pojedinaca u trgovinama, stvarnost je, srećom, drugačija.

U kriznim vremenima, kao što je aktualno, u fokus javnosti prvenstveno će isplivati negativni primjeri i problematične osobe, no uvijek postoje osobe koje nas oduševe i vrate vjeru u ljude.

Čitatelja je dirnula gesta jedne Stobrečanke kojoj sigurno nije želja medijska pozornost, ali ćemo prenijeti njegovu priču jer je po nama vrijedna pažnje.

– Posljednjih nekoliko jutara prošetam se s djecom preko stobrečke rive. Kraj tamošnje Ribole postoji nekoliko kontejnera za otpad, a pošto ovom području gravitira puno ljudi, kontejneri se brzo napune. I Stobreč ima svoje delinkvente, pa neki od tih kontejnera često završi u moru.

Tako je bilo i jučer i danas. Kontejner pun raznog otpada gurnut je u more, odnosno plićak koji se za vrijeme oseke pretvori u salbun. Smeće se brzo proširilo po cijeloj vali.

Primijetio sam ženu koja svako jutro šeta svog psa uz obalu i baš svaki put samoinicijativno kupi smeće iz mora. Tako je danas izvukla nekoliko kesica smeća iz cijele uvale. Dirnulo me je to što je sama odlučila čistiti okoliš, bez da je to morala. Kada bi bilo više ovakvih ljudi, svijet bi bio ljepše mjesto – govori naš čitatelj.Bravo za Stobrečanku!4 KOMENTARI

  1. I kad bi bilo manje divljaka u ovoj Dalmacijim isto,tj bio bi svijet ljepši, jer kome normalnom pada na pamet bacat smeće iz kontejnera u more,samo bolesnicima u mozgu

    • A koliko si ih ti, da se imaš obraza javljati?
      U moru gluparija i pljuvanja nađe se i netko tko kaže nešto dobro i onda nepismeni pametnjaković (piše se “vrećica”, a ne “vrečica”) mora i to popljuvati!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime