HPD Malačka proslavilo je ovaj vikend svoju 22. obljetnicu, vrlo aktivno i veselo. Gosti iz Zagreba, članovi projekta Via Adriatica svojim dolaskom na Malačku uveličali su svečanu obljetnicu.

Tako je u subotu 19. siječnja, pred oko 80-ak članova Društva i gostiju, Srećko Vukov održao zanimljivu prezentaciju i predavanje o projektu Via Adriatica kao njegov idejni začetnik. Podsjetimo, Via Adriatica je dugometražni turističko planinarski put kroz prirodne znamenitosti i kulturno povijesnu baštinu Hrvatske.

Počinje na istarskom poluotoku Kamenjak a završava na poluotoku Prevlaka kod Konavala, na najjužnijoj kopnenoj točki Hrvatske. Dužine 1.090 kilometara savladava 41.000 metara ukupne visinske razlike i prolazi kroz 3 nacionalna parka, 3 parka prirode, 6 značajnih krajobraza, 3 posebna rezervata i cijeli niz ostalih zaštićenih područja kulturnih dobara.

U nedjelju 20. siječnja organizirana je planinarska tura stazom od Labina preko sela Botići ‘kontrolne točke PPD Crni Krug’ do doma na Malačkoj. Krenulo se vlakom iz Kaštel Starog do Labina a završilo se Svetom misom u kapelici blaženog Alojzija Stepinca u 13 sati.
U planinarskom domu Malačka okupio se impozantan broj gostiju. Proslavu je obilježilo oko 300 ljudi iz 28 planinarskih društava te gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović i zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić. U neformalnom druženju, nakon pozdravnih riječi HPD-a Malačka i gradonačelnika Ivanovića, pristupilo se dodjeli zahvalnica planinarskim društvima ali i Gradu Kaštelima kao jednom od partnera u radu HPD-a Malačka.

Zahvaljujući aktivnostima HPD-a Malačka ali i medijskom angažmanu, upisano je 38 djece osnovnoškolskog uzrasta što je najveće priznanje Društvu i zalog za bolju budućnost.
Svečanost proslave obljetnice završena je zajedničkim ručkom i druženjem u dobrom raspoloženju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime