Sinoć je u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održan Tres chic specijal, u sklopu kojeg je premijerno prikazan misteriozni triler ‘Nož u leđa’. Poznati pisac i redatelj Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) ovim filmom odaje počast slavnoj Agathi Christie.

‘Nož u leđa’ je zabavna moderna kriminalistička drama u kojoj su svi osumnjičeni za ubojstvo. Slavni autor kriminalističkih romana Harlan Thrombey (Christopher Plummer) nađen je mrtav na svom imanju nakon proslave 85. rođendana i pronicljivi detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig) zadužen je za istragu zločina. Snalazeći se u labirintu tajni i laži Harlanove disfunkcionalne obitelji i odanog osoblja, Blanc mora naći put do prave istine o iznenadnoj smrti slavnog autora.

Zvjezdanu postavu čine Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, LaKeith Stanfield, Katherine Langford i Jaeden Martell, a film je duhovit misterij sa stilom koji će gledatelji rješavati do samog kraja. Ovu napetu priču sinoć nisu propustili niti brojni poznati, poput Vande Winter, Andree Andrassy, Josipe Pavičić, Sonje Kovač i Deana Sinovčića.

Sam redatelj Johnson izjavio je da film ima “Hitchcockov zaplet”. Kanalizirajući duh Herculea Poirota na način Pukovnika Sandersa, film nam predstavlja Daniela Craiga u ulozi Benoita Blanca, južnjačkog privatnog istražitelja koji će se naći u središtu moderne istrage ubojstva dostojne pera slavne Agathe Christie.

Film je prožet britkim humorom i oštrom kritikom društvenih običaja i obiteljskih veza 21. stoljeća, a držat će vas u neizvjesnosti do samog kraja.

– Kad imate labirint likova, motiva, zapleta i obrata, čak i kad imate osnovnu strukturu u hodu vam ostaje rješavati puno toga – komentira Johnson posao koji je zahtijevao scenarij (koji je smislio prije deset godina, a čija je realizacija krenula nakon završetka rada na filmu Last Jedi). “Ključno je sve to učiniti nevidljivim gledateljima, tako da oni samo uživaju u ludoj vožnji”.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime