FDK Omiš uz suorganizatore Grad Omiš i Hrvatsko društvo skladatelja po treći put organizira humanitarni koncert „Božić u klapskom ruhu“, koji postaje tradicionalan. Humanitarna akcija će se održati 27. 12. 2018. u sportskoj dvorani „Ribnjak“ u Omišu, a usmjerena je štićenicima Samostana „Nazaret“ sestara Služavki malog Isusa u Omišu.

Izvođači koji će onako kako najbolje znaju – pjesmom, dati svoj obol ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji su: solisti Đani Stipaničev i Duje Stanišić; klape: Kaše (m) – Dubrovnik, Oneum (m) – Omiš, Žmul (m) – Omiš, Pasika (m) – Kostanje, Tamarin (ž) – Vranjic, Mirabella CZK (ž) – Omiš te Gradska glazba Omiš (CZK).

Voditelji koncerta su Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći.

Ideja ravnatelja FDK Omiš da se humanitarnim koncertom pridonese stvaranju blagdanskog duha u Gradu Omišu, te Božić učini ljepšim onima kojima je to najpotrebnije vrlo dobro je primljena među sugrađanima. Još nam je u sjećanju uspjeh prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta kada je za nabavku ortopedskih pomagala malim Omišanima Nori i Anti ukupno prikupljeno 65.540,00kn.

– Samozatajni rad sestara u samostanu „Nazaret“ koje su prije 101 godinu došle u Omiš i do dana današnjeg ostavile neizbrisiv trag, posvećen je odgoju i obrazovanju djece i mladih. Stanovnici Grada Omiša i okolnih mjesta zahvalni su na njihovoj požrtvovnosti i ljubavi u njezi osoba s posebnim potrebama, dobročinstvu prema svakome u potrebi te za aktivno djelovanje u župskom apostolatu. Na ovaj simboličan način možemo pomoći i nagraditi njihov nesebičan dugogodišnji rad te im iskazati zahvalnost, čast i poštovanje koje uistinu zaslužuju. Prikupljena sredstva od humanitarne akcije donirati će se na račun Samostana „Nazaret“ sestara Služavki maloga Isusa kao financijska potpora u daljnjem radu sa štićenicima.

Udružimo stoga, dragi prijatelji, i ove godine snage. Pokažimo kako su „mali ljudi, malog grada“ spremni pripomoći za velika djela. Veliko hvala svim sponzorima, donatorima i izvođačima bez kojih organizacija i realizacija koncerta ne bi bila moguća kao i svima koji će i ovog Božića svojom velikodušnošću osvijetliti domove onima koji nas trebaju – poručuju organizatori.

Sukladno mogućnostima, novac možete uplatiti na žiro račun otvoren isključivo za ovu humanitarnu akciju: OTP banka d.d. (IBAN: HR2224070001500003874)Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime