Kako su kazali u MORH-u, u misiji u Afganistanu došlo je do izvanrednog događaja, piše Index.hr.

Novinarima se obratio ministar Krstičević.

“Nažalost, jutros se dogodio napad u Kabulu na vozilo hrvatske vojske. Imamo troje ozlijeđenih vojnika, od kojih je jedan u jako teškom stanju i bori se za život. Druga dvojica su teško ozlijeđena, ali nisu u životnoj opasnoti”, kazao je Krstičević.

Napad bombaša samoubojice

Na pressici su objavljeni i detalji tragedije.

“Hrvatski vojnici kretali su se u tri vozila. Oko 8 sati ujutro krenuli su u kamp Kaja. U 8.45 sati, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja trokolice motocikla s bombašem samoubojicom u naše vozilo.

Na lice mjesta su izašle afganistanske snage i pružile pomoć našem ozlijeđenima. Da vozilo nije bilo blindirano posljedice bi bile puno teže”, kazali su na pressici te dodali da je sada u tijeku provođenje očevida, piše Index.hr.

Istaknuto je kako naši vojnici sudjeluju u mirovnim misijama te kako ozlijeđeni vojnici nisu sudjelovali u borbenim misijama.

“Njima se trenutno pruža maksimalna medicinska pomoć i nadam se da ćemo ih brzo vidjeti u Hrvatskoj”, kazali su.

“Sada je najvažnije da zbrinemo naše stradale pripadnike i to se sada čini. Bili smo jutros kod obitelji stradalih. Kao ministar obrane spreman sam preuzeti političku odgovornost za ovaj događaj. Zgroženi smo ovim događajem, osuđujemo ovakav napad na hrvatske vojnike koji sudjeluju u operacijama diljem svijeta u potpori mira i sigurnosti”, kazao je ministar Krstičević.