BMW MK DALMACIJA PROSLAVIO 11. ROĐENDAN Na Braču se okupilo 250 motorista

Pogledajte video i fotogaleriju

Danas je službeno završen “BMW MOTTORAD DAYS, BRAČ 20” koji je trajao od četvrtka do ponedjeljka.


Otvaranje je počelo u caffe baru Fjaka u Milni putopisnim predavanjem predsjednika kluba Željana Rakele.

U petak je došlo čak tri puta više gostiju od očekivanog, što je iznenadilo organizatore, ali i Jadroliniju koja je bila primorana uvesti dodatne linije.

Većina gostiju je bila smještena u Milni u hotelu Gava gdje je navečer organiziran doček na bazenu uz nastup saksofonista Vice Pavlova i DJ-a te finger food, 60 boca kvalitetnog rose vina i 20-tak pjenušaca bračkog vinara Senjkovića, ujedno člana kluba BMW MK Dalmacija.

U subotu ujutro u 9 sati kolona od 180 motora je krenula u panoramsku vožnju kroz Milnu, Dračevicu, Nerežišća do Vidove gore gdje se napravila zajednička fotografija s predivnim pogledom na Zlatni Rat. Nakon toga kolona se dijeli u dvije grupe off road i on road te se svi skupa nalaze u Bolu na piću i kolačima.

Nakon okrjepe vožnja je preko Škripa do Postira gdje je organizirana pauza te nakon toga svi dolaze na pješčanu plažu Lovrečina gdje je sve goste dočekala okrjepa uz DJ-a. U 19 sati okupljanje na bezinskoj stanici INA u Supetru te u koloni od 150-ak motora svi u špalir dolaze na supetarsku rivu gdje parkiraju i odlaze na večeru u restoran Vinotoka.


Nakon predivnog ribljeg menija odlazi se na supetarsku rivu gdje je organiziran koncert. U 1 sat dolazi policija i u pratnji sve sudionike odvozi do smještaja.U nedjelju kolona kreće iz Milne do Nerežišća gdje je kratko zadržavanje i obilazak mjesta, nakon toga vožnja do Pučišća gdje se obilazi kamenoklesarska škola. Poslije se odlazi u najstariju crkvicu koja je napravljena prije otkrivanja Amerike i u njoj posjetiteljima svoja djela prestavlja samouki umjetnik Josip Radić koji je među ostalim napravio i vatikansku baziliku u omjeru 1:200 od bračkog kamena.

Navečer od 19 sati organizirana je večera u restoranu Kopačina gdje se uživa u bračkim specijalitetima uz muziku uživo. Nakon večere odlazi se u Milnu u caffe bar Fjaka gdje je organiziran koncert za sve sudionike.

– U ova tmurna vremena kad imamo mnogo problema s koronom i prelascima granica uspjeli smo skupiti oko 250 motora koji su sudjelovali na četverodnevnoj proslavi 11-og rođendana BMW MK DALMACIJE.

Jako sam ponosan na organizaciju; zahvaljujem hotelu Gava, TZ Supetar, TZ Milna, TZ Postira, TZ Nerežišća, na ukazanoj pomoći.

Zahvaljujem također i gospodinu Senjkoviću, našem članu, koji je donirao preko 150 litara vina za prvu i zadnju večer. Zahvaljujem i našem najstarijem članu Nediljku Najevu koji je poklonio 110 boca svog vina posebnog pakiranog za ovu feštu.

Također sam ponosan i želim zahvaliti svima koji su donirali dobrovoljni prihod i u subotu navečer smo prikupili 4.500 kuna za udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Brački Pupoljci – kazao je organizator i predsjednik BMW MK Dalmacija Željan Rakela.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime