Veći dio Splita, a posebno istok grada, muku muči s prometnicama u katastrofalnom stanju. To nije preveliko čudo s obzirom na to da se ovaj dio grada gradio potpuno stihijski, pa sada dobar dio stanovništva ispašta.

Naš čitatelj poslao je fotogaleriju sa Žnjana – dio grada za čije se parcele najviše ratuje. Od vila, hotela, ilegalnih kafića, štandova i čega već ne. U krugu 200 metara od područja koje je fotografirano, izbilo je više od 100 požara u posljednje tri godine, pa je vjerojatno i hitnim službama zabavno probijati se kroz razrovanu cestu koja ima više rupa od Zakona.

– Klasična cesta s dva prometna traka, uređenim nogostupom te prometnom signalizacijom je nepoznat pojam za stanare ulice Put Žnjana. Iako smo već zagazili u 21. st., pojedini stanovnici DRUGOG NAJVEĆEG HRVATSKOG GRADA, imaju osjećaj kao da žive na loše uređenom selu u nekoj zabiti, a ne u predjelu grada koji nosi nadimak “elitnog kvarta”. Uska ulica s malo asfalta i puno rupa, a i neravnina je normalna pojava već puna 2 desetljeća. Stalno radovi, ispucale šahte i biseri poput ležećih policajaca na cesti, gdje se ne može postići brzina veća od 30 km/h, zadaju glavobolje stanovnicima, ali sve većem broju prolaznika. Da je situacija više nego loša može se uvjeriti iz sljedećih slika. U konačnici slika govori više od riječi – poručio je ogorčeni čitatelj, a u nastavku pogledajte fotogaleriju elitnog kvarta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime