Danas je započela nova školska godina koja će zasigurno biti najizazovnija do sada kako za prosvjetne djelatnike, tako i za učenike i njihove roditelje. Mnogim od njih epidemiološke neprilike stvaraju dodatne glavobolje, ali ipak učenici Područne škole u mjestu Radošić kod Sinja danas su imali razloga za  zadovoljstvo.

Naime na prvi dan škole njih je dočekala potpuno nova energetski obnovljena škola koju su svečano otvorili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije među kojima je bio i župan Blaženko Boban. Znakovito je rekao da se trenutno svi skupa nalazimo na „Beverly Hillsu“ Cetinske krajine.

„Beverly Hills“ Cetinske krajine

– S ovog mjesta šaljemo poruku djeci Splitsko-dalmatinske županije koji danas prvi put ulaze u škole. Moramo biti svjesni, ova djeca će cijeli život pričati priču o pandemiji, na nama je da im omogućimo uvjete bezbolnog dolaska u školu. Ovakvim projektima djeci mamimo osmijeh na lice i to nam je najbitnije – kazao je Boban te se u nastavku zahvalio gradonačelnici Sinja. U  se nastavku osvrnuo na novootvoreni srednjoškolski smjer medicinskih sestara u Sinju.

– Ove godine u Sinju kreće cjelodnevni boravak djece u škole, ali iznad svega smo ponosno što baš u Sinju ove godine po prvi puta se otvara jedan razred medicinskih sestara. Svjesni smo koliko to je bitno i deficitarno. Ja ne znam da itko ikad u ovih 30 godina uspio u  toliko kratkom roku dobiti sve dozvole da već danas, na prvi dan škole kreće novo odjeljenje medicinskih sestara u Solinu – ponosan je župan.

Kazao je da on i njegovi suradnici ulaže velike napore kako bi razvijali ruralne područja SD županije.

– Dokazujemo ljudima da se ovdje isplati živjeti i školovati, a našim školarcima diljem županije želim sretnu i uspješnu nove školsku godinu.

„Učenici i prosvjetni djelatnici su ovo zaslužili“

Javnosti se obratio i ravnatelj Vranko Perković, ravnatelj Osnovne škole Ivan Lovrić Sinj pri kojoj djeluje Područna škola Radošić.

– Izrazito mi je zadovoljstvo što sam danas ovdje s vama. Nadam se da će ova obnova dodatno unaprijediti razinu obrazovana u našoj školi. Nastava se odvija u otežanim okolnostima i želim svima sreću i uspjeh. Želio bih i ovim putem zahvaliti županu  i županiji. Vesele nas ovi hvalevrijedni projekti – rekao je zadovoljni ravnatelj.

Uloženo nešto više od 680 tisuća kuna za energetsku obnovu

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac kazala je da je ponosna na projekte koje županija ulaže ne samo u grad Sinj i sinjsku krajinu, nego i sve ostala ruralna područja.

– Ovaj projekt nema samo učinak energetske obnove, naši učenici sada dobivaju jedno lijepo mjesto gdje će moći steći svoje vještine i iskustva. Naši učitelji i nastavnici su svakako ovo zaslužili jer oni stvaraju i školuju nove generacije – jasna je bila gradonačelnica.

– Nadam se da će nam ova školska biti uspješna i veseli me što nam je škola ovako lijepa i uredna – obratio se ispred učenika nadležnima i medijima Teo Vučak, polaznik trećeg razreda Područne škole Radišić.

U prošloj školskoj godini SDŽ je realizirala projekt energetske obnove ukupno pet zgrada odgojno obrazovnih ustanova. Na sinjskom području obnovljene su OŠ Ivan Mažuranić (Obrovac Sinjski) za koju je izdvojeno preko 4 i pol milijuna kuna, dok je za OŠ Ivan Lović – Područnu školu Radošić uloženo nešto više od 680 tisuća kuna za energetsku obnovu. Svi navedeni projekti su dijelom sufinancirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime