Podijelite

Čini se da akcijama uvođenja reda u Splitu ne vidi kraja. Nakon akcija na Žnjanskom platou i drugim splitskim plažama, red se počeo uvoditi sa štekatima, a na red su stigli i problemi u prometu.

Jedan od takvih problema može se naći na samom istočnom kraju Vukovarske ulice, kod trgovačkog centra City Center One. Poznato je da je desni trak ispred samog centra zatvoren za prometovanje, osim za vozila javnog gradskog prometa. Baš s tim, zatvorenim dijelom ceste za promet, prometno redarstvo još od izgradnje prometnice ima konstantan problem jer se autobusi javnog gradskog prometa često ne mogu parkirati od parkiranih automobila.

– Grad je ove subote poslao redare koji su obavili što su mogli. Međutim, ovi kao da su dobili dojavu pa ih je 70 posto pobjeglo u 10 minuta dok su prometni redari stigli. One koje smo zatekli smo i kaznili – kaže nam Damir Babić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita.

Otkriva nam da je Grad naložio postavljanje blokada u vidu betonskih pregrada na samom kraju Vukovarske i to iz više razloga. Kako kaže, na cijelom tom potezu, osim autobusa, parkiraju i automobili te kontinuirano otežavaju okretanje Prometovih autobusa. Drugi razlog je što se radi nered na tom dijelu i taj dio je, kada nema osobnih automobila, ponovno pretvoren u parking autobusa uvijek iste autobusne kompanije, doznajemo.

“Prijetio da će dobiti otkaz jer mu je sin pomoćnik ministra!”

Kako doznajemo od pročelnika, u utorak navečer se dogodila neugodna situacija upravo na tom dijelu gdje su postavljene betonske prepreke. Naime, tri autobusa su se našla s druge strane betonskih blokadama, a Grad je zbog toga na teren uputio prometnog redara.

– Prometni redar doživio je neugodnost u blizini južnog ulaza u City Center. Došlo do verbalnog incidenta. Naime, vlasnik ove autobusne kompanije prijetio je redaru otkazom i raznoraznim telefonskim pozivima. Prilikom prijetnji pozivao se na svoje veze, u prvom redu sina – Marija Madunića, pomoćnika ministra prometa, Olega Butkovića.

Redar je takve prijetnje podnio stoički, a radi se o čovjeku u godinama koji je, svjestan prijetnji, ipak napisao kaznu vlasniku autobusa. Redarstvo je nakon ove scene naručilo pauka da pomakne barikade tako da autobusi mogu izaći. Zanimljivo je da su blokade postavljene jutros kada je bio parkiran samo jedan autobus, a između blokada je ostavljen mali prostor, što je bila poruka da se tu više ne smije parkirati. Vlasnik autobusa je to drugačije protumačio i uparkirao još dva autobusa.

Redarstvo sada čeka vlasnika da pomakne autobuse, a potom će vratiti blokade i zapriječiti daljnje parkiranje na tom dijelu – rekao nam je Babić.

“Zatražit ćemo asistenciju policije”

Kako nam je rečeno, radi se o vlasniku tvrtke Madunić bus. Više puta smo ga pokušali dobiti na službeni kontakt broj, no do njegove izjave o večerašnjim zbivanjima nismo uspjeli doći .

Iza 21 sati prvi komunalac Grada Splita rekao nam je da će Redarstvo u srijedu ujutro morati zatražiti asistenciju policije jer se, kako kaže, vlasnik autobusa odbija pomaknuti sa sadašnje pozicije.Podijelite