BALKAN RALLY – DAN 7 U prekrasnom Skopju smo uživali uz makedonske specijalitete i muziku

Čim smo posjetili dječji vrtić u Vlasotincu i donirali djeci slatkiše i televizor, pozdravili smo se sa našim domaćinima te oko 11:00 krenuli za Skopje.


Do granice s Makedonijom ima dosta radova na cesti, pa i dosta vozimo po makadamu, testna Honda X ADV bez problema se nosi s makadamom, a gume Pirelli STR odrađuju odlično svoju ulogu po makadamskim putu.

Bez većih problema prelazimo granični prelaz i uključujemo se na makedonski autoput, gdje se svakih par kilometara pojavljuju naplatne kućice što je malo naporno, stani, skini rukavice, daj nešto novaca, navuci rukavice pa kreni. Vozimo malo brzim tempom oko 130km/h. Svi prate bez problema i svi smo u formaciji cik/cak.

Ubrzo dolazimo u Skopje te na samom ulazu u grad dočekuju nas pripadnici MK Noćni Vukovi koji nam blokirajući sporedne ceste čiste put, te bez zaustavljanja stižemo u njihove klupske prostorije gdje su nam ponudili osvježenje.

Nakon ugodnog druženja u predivnim prostorijama ovog kluba odlazimo svi zajedno do drugog makedonskog kluba MK Veprovi s kojima smo se također podružili, malo ispričali, sve uz osvježenje te smo nakon zajedničkog fotografiranja otišli u panoramsku vožnju i tako se popeli na vidikovac poviše Skopja gdje puca predivan pogled na sami grad.

Nakon panoramske vožnje odlazimo do hotela Monaco gdje nas dočekuju i članovi kluba BMW Makedonija. Nakon toga smo se smjestili i otuširali, otišli u obilazak predivnog Skopja. Na glavnom trgu dominira veliki kip Aleksandra Velikog na konju sto je ujedno i jedna velika ogromna fontana, sami centar predivnog Skopja možete vidjeti u ovom videu.Sudionici Balkan Rallyja su se najviše interesirali za veliki potres koji je pogodio Skopje 1963 god. pa su nam domaćini prepričavali taj događaj. Potres je počelo prije svitanja i potrajao svega 17 sekundi. No njegova snaga bila je dovoljna da zauvijek primjeni izgled i sudbinu glavnog grada Makedonije Skopja. Razoran potres jačine 6,1 stupnjeva po Richteru usmrtio je više od 1000 ljudi. Ozlijeđeno je nekoliko tisuća ljudi, a više od 75 posto grada potpuno je uništeno.Navečer smo otišli u restoran koji je smješten odmah pored hotela na večeru gdje su nam posluženi svi makedonski specijaliteti uz muziku uživo, koja je fenomenalno svirala kako njihove tako i naše dalmatinske hitove. Osim sudionika Balkan Rallyja, pridružili su nam se i makedonski prijatelji motoristi te smo uživali dugo u noć.

Veliko hvala prijateljima Mikiju članu Noćnih Vukova koji mi je preporučio ovaj izvanredan restoran i Goranu Jandreoskom iz BMW Makedonija na odabiru hotela te Vladimiru Tuntevu iz MK Veprovi na predivnoj panoramskoj vožnji.

Sutra je po planu vožnja preko Albanije do Crne Gore tj sutrašnje krajnje odrediste je Budva, ali prije toga odlazimo posjetiti još par predivnih lokaliteta u blizini Skopja.

Hvala sponzorima ovog putovanja; Honda Šago, Ruting Honda, Dalmacija Danas, MotoBox, Akrapović, Migo Moto, Moto Ogi, Šepić Commerce

Ove godine 9-ti Balkan Rally starta iz Splita 06.09. i traje do 15.09. ostalo je još samo par slobodnih mjesta za prijavu, sve info na;
rakelags@gmail.com

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime