Nakon dosadašnja 2 dana i 980 km intenzivnog rallyja došao je na red i treći dan. Plan je da vozimo preko parka prirode Papuk do mjesta Oprisavci gdje ćemo ručati; dalje prema Iloku i ući u Srbiju preko Bačke Palanke; doći do Novog Sada gdje nas očekuje osvježenje u Gregor’s Pubu i nakon toga naše zadnje odredište današnjeg dana u Zrenjaninu -pa ajmo redom.

Ujutro nismo svi na doručku jer je sinoć bilo burno na zabavi pa su neki preskočili doručak kako bi malo duže spavali, ali smo svi na motorima u 9:00 spremni za polazak. Našoj grupi se priključuje i gosp. Daniel Krezić koji je stigao iz Zagreba, tako da nas je trenutno 18 u grupi.

Neki su još natečeni i mamurni, nitko ništa pretjerano ne priča, navlačimo opremu i kišna odijela jer je vani pljusak i krećemo prema parku prirode Papuk, a kolonu predvodi naš daruvarski domaćin Boris Budinjaš.

Do Papuka nas je stalno pratila kiša, a kad smo stigli na Papuk, kako smo se počeli uspinjati ušli smo u maglu. Među nama je bilo vozača koji do sada nisu imali iskustva vožnje u takvim uvjetima, ali malo pomalo su se privikavali na mokru cestu, kišu, maglu i zavojitu cestu punu otpalog lisća. X-ADV je vozio Josip Dujmović koji je sve prepreke savladao bez problema, a gume Pirelli SCORPION RALLY STR su se jako dobro ponašale s obzirom da imaju grublju terensku šaru. Kad smo došli na sami vrh Papuka napravili smo pauzu i izvadili hranu, tj. roštilj koji nam je ostao sinoć od večere (Balkanska plata). Držali smo se moje poslovice “ne jede se kad si gladan nego kad je prilika“ i naravno ništa nismo bacili. Nakon pauze počelo je spuštanje; magle više nije bilo, a i kiša je popustila.

Napokon dolazimo u Oprisavce, rodno mjesto našeg prijatelja sudionika rallyja Mate Kovačevića. Zaustavljamo se u restoranu Kuća dida Tunje gdje nas onako smrznute okrepljuje topla domaća juha te nakon toga svakojake slavonske delicije.Nakon Oprisavaca vozimo slavonskim selima do Iloka i prelazimo granicu te ulazimo u Srbiju. Na samoj granici nas čekaju moji prijatelji Gregor Medved, Nikola Đorđević i još par motorista iz Novog Sada. Čim smo prešli granicu naši novi domaćini voze prvi i blokiraju sve semafore te nas vode bez zaustavljanja do Novog Sada. Gregor sa svojim kolegom je stalno na zadnjem kotaču i tako predvode kolonu dok je Nikola zadnji i pazi na svih nas da se netko ne izgubi. Jako brzo dolazimo u Novi Sad tj u Gregor’s Pub gdje nas Gregor sve časti pićem i hranom. Nakon ugodnog društva i osvježenja svi zajedno krećemo prema Zrenjaninu gdje je naša posljednja lokacija danas. Na toj destinaciji Josip Dujmović sjeda na motor Jure Marasovića (BMW GSA) a Jure testira X-ADV nekakvih 50 km i ovo su njegova zapažanja:

„Evo jedan osvrt na Hondu X-ADV:
Prvi vizualni dojam je jako uvjerljiv, upside down vilice, široki volan, prijenos lancem i odlična završna obrada daju jedan poseban štih. U vožnji se ponaša odlično, čvrsti ovjes omogućuje vožnju bez uvijanja tako da zavoje prolazi suvereno. Ono što me ugodno iznenadilo je mogućnost nagiba i to što nakon uzastopnog jakog kočenja ručica ne produžuje hod. Testirani skuter je imao Akrapovič auspuh i to daje jedan posebni osjećaj, ionako baš moćnom zvuku motora. Dosad nisam imao priliku voziti se sa dct mjenjačem i mogu reći da radi odlično i doprinosi puno guštu vožnje. Uglavnom, skuter je pokazao da se s njime može odvažiti i na ozbiljan put, na sve terene i da bude potpuno ravnopravan sa putnim endurima.“

Oko 19:00 dolazimo na sam ulaz u Zrenjanjin gdje nas dočekuje moj prijatelj Miša Hromčik, i odvodi nas do smještaja u dvorac Ečka. Predivan smještaj gdje spavamo svake godine. Brzo smo se smjestili i nakon tuširanja po nas autobusom dolazi Goran Tucič i sve nas zajedno odvozi u restoran.

U restoranu su nas dočekali predivni vojvođanski specijaliteti i muzika uživo, te mnoštvo motorista iz Zrenjanina – naši dragi prijatelji koji su također bili sudionici u prošlim Balkan Rallyjima. Naravno da smo opet uživali u hrani, piću, muzici i divnom druženju. Sutra smo ponovno u sedlu i ispred nas je 500 km dug put do Rumunjskog mjesta Targu Jiu. U ova tri dana prošli smo 1340 km.

Nastavlja se …

VEZANI SADRŽAJ:


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime