Agencija za obalni linijski pomorski promet putem svojim mrežnih stranica obavjestila je korisnike da je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet, a na preporuku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, donijelo odluku o besplatnom prijevozu za vozila (osobni automobili) registrirana na osobe s invaliditetom, roditelja, zakonskog skrbnika ili zakonskog zastupnika osobe s invaliditetom, kao i vozila tih osoba kao korisnika leasinga.

Korisnici na koje se odnosi navedena povlastica su: osobe kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 80% ili više, HRVI sa 100% tjelesnog oštećenja i osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje vida od 100% .

Navedena povlastica se primjenjuje od dana 10. listopada 2018. godine do donošenja zakonskog rješenja, a najkasnije do 31. prosinca 2018. godine.

Za detaljne informacije o načinu ostvarivanju prava na besplatan prijevoz za vozila korisnici se mogu obratiti brodaru Jadrolinija na čijim trajektnim linijama će ostvarivati navedenu povlasticu ili na ovoj POVEZNICI.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime