Svi Splićani i njihovi gosti će večeras, 7. prosinca od 20 sati na Rivi, imati priliku zaplesati uz Matta Shafta & band.

Matt Shaft ( Matej Magdić) frontman banda  je multiinstrumentalist koji sam snima apsolutno sve instrumente na svojim pjesmama jer smatra da je to jedini način da svoje brojne glazbene ideje zaokruži u skladnu cjelinu. Iako i sam zna da se, pošto pjeva na engleskom, upustio u zahtjevne glazbene vode, njega to ne obeshrabruje. Najavljuje nove pjesme kojima želi pokazati i dokazati kako se inače ne toliko zastupljene instrumente može približiti slušateljima kroz kvalitetne, jednostavne i melodične pjesme radio-friendly zvuka. Uz njega će na splitskom koncertu nastupiti Karlo Magdić (bubnjevi), Antonino Šimić (bas), Ivan Kero (Klavijature).

Matt je virtuoz na violini i kroz svoje pjesme trudi se prožeti tradicionalne glazbene elemente, modernima, a to mu dobro i uspijeva. Kako je uspio uklopiti violinu u modernu pop glazbu, a vidimo da zna dobro napraviti i “cover” nekih svjetski popularnih pjesama, Shaft bi mogao imati svijetlu budućnost na glazbenoj sceni. Stoga nas njegova priča neodoljivo podsjeća na onu 2 Cellosa, koji su svoju karijeru gradili sličnim putem, preko YouTubea, obradama stranih i domaćih hitova.

Najznačanije svirke dosada su mu bile u Kset-u, Rockmarku, Vinylu, u finalu Imagine festivala 2016, INmusicu 2017 te Karlovačko RockOff-u na kojem je njegov zadnji singl “Budi radostan” dobio nagradu za najemitiraniji singl cijelog festivala. Svoj stil opisuje kao mješavinu popa, folka, indiea.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0