Protekla subota u Kaštelima donijela je brojna adventska događanja. Kako se advent bliži kraju tako je jučer u Novom parku u Kaštel Lukšiću zapaljena i četvrta svijeća na adventskom vijencu. Vijenac su izradili učenici SŠ ”Braća Radić” a posljednju svijeću sinoć su zapalile članice udruge SV. Jeronim.

Molitvu je predvodio župnik župe u Kaštel Gomilici don Ante Čotić,  u prigodnom programu nastupili su članovi župnog zbora iz Gomilice.

Na Brcu u Kaštel Starom članovi PSD Srdela već tradicionalno su pripremili bakalar za sve Kaštelane. Nekoliko stotina porcija podijeljeno je u veoma kratkom roku. Bakalar je dijelio i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović te nam je kazao kako mu je drago da se ova tradicija održava i nastavlja iz godine u godinu u blagdanskom duhu.

Večernji sati bili su rezervirani za koncert grupe Dalmatino na božićnim kućicama. Brce je bilo premalo za sve posjetitelje koji su došli poslušati ovu legendarnu grupu te se uz kuhano vino i fritule zabaviti do dugo u noć.

– Hvala vam ljudi od srca, želim vam puno sreće i zdravlja i da vam okice sjaje uvijek kao večeras. Nadam se da ćete se dobro zabaviti – poručio je Ivo iz Dalmatina , te su nastavili nizati svoje poznate hitove kao što su ” Dvije sestre blizanke”, ”Ditelina s četri lista”, ”Dajem ti rič” te mnoge druge.

Sudeći po prepunom Brcu, ovo je bila još jedna uspješna večer, prepuna dobre glazbe, zabave , veselja i sretnih lica.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime