ADIO, LITO Pred nama posljednji natprosječno topli dani, evo kada stiže veliko zahlađenje

U novom tjednu vremenom u Dalmaciji dominirat će bura

Kalendarsko ljeto bliži se kraju, a ujedno brojimo posljednje natprosječno tople dane. Ljubitelji ljeta u dosadašnjem tijeku rujna mogli su uživati uglavnom u sunčanom, vrlo toplom do vrućem vremenu jer su najviše dnevne temperature nerijetko prelazile 30 Celzijevih stupnjeva.


Ljeto završava ove nedjelje u 2 sata i 54 minute nakon ponoći, a upravo će nedjelja biti posljednji dan u kojem ćemo imati klasične ljetne vremenske prilike.

U novom tjednu sinoptička situacija nad Europom, a osobito nad našim područjima, počet će se značajno mijenjati. Već krajem ponedjeljka preko Jadrana će proći hladna fronta iza koje će nad naše područje početi pritjecati znatno svježiji kontinentalni zrak.

Danas nas očekuje djelomično sunčano i uglavnom suho vrijeme praćeno slabim jugom. U drugom dijelu dana samo ponegdje može biti pokoje kišne kapi. Bit će vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 26 do 30°C.

Pretežno sunčano bit će u dane vikenda. Svi koji planiraju subotu i nedjelju provesti na otvorenom, neće pogriješiti, kiše u Dalmaciji neće biti! Vjetar će biti slab, a temperature zraka prave kasnoljetne.

Veći dio ponedjeljka također će proći u znaku pretežno sunčanog vremena i visokih temperatura. U drugom dijelu dana prvo će se naoblačiti u sjevernoj Dalmaciji, a u noći na utorak i u njenom ostatku. Oborine se uglavnom očekuju tijekom večeri i većinom neće biti izražene ni dugotrajne. Prolaskom fronte zapuhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima, a podno Velebita su mogući orkanski udari preko 120 km/h. Navečer će početi pad temperature zraka.U utorak djelomično sunčano i suho. Puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima. Osjetno hladnije, pa će najviše dnevne temperature biti od 16°C u Zagori do 22°C na jugu Dalmacije.

Srijeda će biti još jedan prohladan i pretežno sunčan dan. Bura će oslabiti, ali će ujutro dodatno zahladiti pa će minimalne temperature zraka u Zagori biti jednoznamenkaste. Danju ipak ugodno, većinom od 19 do 24°C.Novo zahlađenje moguće je u četvrtak.

Očekivane temperature zraka u srijedu rano ujutro
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime