Meteo prilikama i neprilikama, jeseni u proljeću usprkos i unatoč, u nedjelju je svečanom dodjelom zahvalnica institucijama i udrugama, naravno i diploma vrijednim polaznicima 1. Male planinarske škole Omiš završio na ušću Cetine tradicionalni 8. po redu Festival planinarstva.

Priredbu koja je potrajala sedam dana, otvorena u ponedjeljak, 6. svibnja, kao i svake godine su, uz moto “Planinarenjem do zdravlja”, organizirali članovi Planinarskog društva “Imber”, a pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice grada Omiša, suradnju Gradskog muzeja Omiš, udruge “Male žice”, Osnovne škole i Globe grupe Osnovne škole “Josip Pupačić”, Športsko ribolovnog društva “Gubavica”, Udruge izviđača Omiš, Javnog poduzeća “Peovica”, Centra za kulturu Omiš i Zipline-a Croatia, piše Narodni list.

Na manifestaciji su, uz 330 sudionika, odrađena sva planirana događanja: izložba fotografija “Retrospektiva 22“ iz arhive PD-a u Gradskom muzeju Omiš, ekološka akcija “Planovo je naša slika“, promocija karte i prikazivanje filma o Čvrsnici, autora Zehrudina Isakovića. Također i izlet na Forticu, predavanje “Aconcagua“, Željka Bockovca, ali i dvodnevni izlet Male planinarske škole na Mosor i već spomenuto zatvaranje uzorno priređena događanja. Ni jugo ni kiša ne mogu im ništa…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime