Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Srbije (48, 31, 53) zbog osnovane sumnje da su pokrali i prebili 80-godišnjaka koji je naknadno preminuo.

Najstariji od njih, 53-godišnjak, uhićen je, dok se za ostalom dvojicom još traga.

Došli su u kuću i tukli starca dok im nije rekao gdje je novac

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je trojac početkom ožujka ove godine iza ponoći na području Trešnjevke došao u kuću gdje su odvojeno, svaki u svom stanu, živjela dvojica braće (80, 78) za koje su osumnjičeni, kroz poznanstvo s osobama sumnjivog ponašanja, od ranije znali da stariji brat posjeduje veću svotu novca.

“Tom prilikom osumnjičeni 53-godišnjak je, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao u dijelu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao upozoriti brata o tome što se događa. Za to vrijeme, druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli s namjerom da se domognu njegovog novca. Po ulasku u stan zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom u potrazi za novcem ispremetali stvari po kući. Unutar jednog sata, u vremenu od ponoći do jedan ujutro, osim što su ga tjelesno ozljeđivali, ujedno su ga i vezali uporni u namjeri da pronađu novac, u čemu su na kraju i uspjeli. Za sada se još uvijek radi o neutvrđenoj količini novca.

Odmah potom, njih su se dvojica vratili u dio kuće, odnosno stambeni prostor gdje ih je čekao treći osumnjičeni koji je cijelo vrijeme zadržavao 78-godišnjaka, mlađeg brata oštećenog, kako ne bi izašao i pomogao bratu, ostavivši oštećenog u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila s mjesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca dok se mlađi brat odmah uputio do stambenog prostora svog starijeg brata kojeg je pronašao bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog zbog čega je odmah pozvao policiju”, priopćila je policija, prenosi Index.

Umro je nakon tri mjeseca

Po dolasku policije na mjesto događaja, ozlijeđeni 80-godišnjak je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja oštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom županijskom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska druge dvojice osumnjičenih, dodala je zagrebačka policija.