U Odjelu gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu banke sa sjedištem u Šibeniku.

Osumnjičeni je kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, s ciljem da sebi, odnosno svojoj tvrtki pribavi protupravnu imovinsku korist, 2.veljače 2017. godine otvorio transakcijski račun na ime svoje tvrtke u oštećenoj banci, kojom prilikom je također zatražio u ime i za tvrtku izdavanje maestro chip kartice, kao i kartice za prijavu na internet bankarstvo, nakon čega je u vremenu od 15. do 17. ožujka 2017.g. u vremenu kad banka ne provodi transakcije po računu, zbog nepostojanja on-line sustava pa se transakcije knjiže nekoliko dana kasnije od stvarne transakcije, u pet navrata podigao gotovinu na bankomatima i gotovinu na terminalima poštanskih ureda u zemlji, te zadavao naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva, a da za navedene transakcije nije imao pokrića, odnosno novčanih sredstava na računu svoje tvrtke.

Na opisani način osumnjičeni je protupravno prisvojio novčani iznos od najmanje utvrđenih 40.287,00 kuna, za koji iznos je oštetio banku iz Šibenika.

Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava.