Jučerašnji dan bio je posljednji u nizu u kojem su temperature zraka u Dalmaciji bile iznimno visoke za ovaj dio godine. U najtoplijem dijelu dana mjerilo se većinom od 20 do vrlo toplih 25 Celzijevih stupnjeva, koliko je izmjereno u dijelovima Konavala.

Jučerašnje najiviše dnevne temperature zraka (Pljusak.com)

Prethodne noći do Dalmacije je stigla bura koja zasad ne puše značajnom brzinom, ali će označiti početak pada temperature sljedećih dana.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme sa slabom do umjerenom burom koja će slabija biti danju, a jača ujutro i navečer. Osvježit će u odnosu na srijedu, pa će najviše dnevne temperature zraka biti većinom od 14°C ponegdje u Zagori do 19°C ponegdje uz obalu i na otocima.

Sunčano će biti i u petak. Puhat će većinom slaba do umjerena bura, ali će ponegdje prolazno biti i jaka. Temperature zraka bit će u daljnjem padu, u najtoplijem dijelu dana većinom od 10 u Zagori do 15°C uz obalu i na otocima.

Niti u dane vikenda neće biti oborina. Prevladavat će sunčano s umjerenom burom koja u subotu može imati jake do vrlo jake udare. Još će malo zahladiti pa je u nedjelju ujutro u Zagori moguć mraz. Najviše dnevne temperature većinom od 9 do 14°C.Prema današnjim prognostičkim materijalima, još će tijekom ponedjeljka biti suho i prohladno. Ujutro je u Zagori ponovno moguć slab mraz. Najviše dnevne temperature većinom od 9 do 14°C.

Čini se da će od utorka na vrijeme početi djelovati sredozemna ciklona. S njom će biti kiše, a u planinama i snijega. Na sjeveru će puhati bura, na jugu Dalmacije će zapuhati jugo.

Vremenski scenariji od srijede na dalje još nisu posve jasni i bit će sigurniji sljedećih dana.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime