Nekoliko sunčanih dana danas je završeno naoblačenjem i povremenom slabom kišom u večernjim satima. Zapuhalo je umjereno jugo koje će na moru mjestimice popodne imalo jake udare, no slabilo je u večernjim satima. Južina je donijela porast temperature zraka pa je još prošle noći bilo mraza u Zagori, no danju su temperature bile 2 do 4°C više u odnosu na srijedu.

Trend će se nastaviti do kraja tjedna.

Petak će donijeti promjenjivom vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Tek će ponegdje biti malo kiše, ali u većini predjela će veći dio dana biti suho. Za razliku od četvrtka, u petak će vjetar biti slab, popodne će ponegdje vladati bezvjetrica. Minimalne jutarnje temperature zraka u od 1 do 6°C u Zagori, te od 6 do 11°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 8 do 14°C.

Umjereno do znatno oblačno bit će u oba dana vikenda. Ipak, u većini krajeva zadržat će se suho. Kiša je moguće tek mjestimice i to u vrlo malim količinama. Puhat će slabo do umjereno jugo i bit će još malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 10 do 15°C.

Fronta sa sjevera kontinenta spustit će se do naših krajeva u ponedjeljak, na Badnjak. Zato će biti još oblačnije, povremeno uz slabu kišu, nešto jači i češću u večernjim satima. Puhat će slabo jugo, a navečer će na sjeveru Dalmacije probiti bura. I dalje toplo, navečer u sjevernoj Dalmaciji početak zahlađenja.

Prvih sati utorka, na dan Božića, bit će još malo kiše, u planinama i snijega. Do jutra razvedravanja pa će ostatak dana biti pretežno vedar. Ujutro će biti jake do olujne bure, slabit će navečer. Bit će 4 do 6°C hladnije u odnosu na ponedjeljak.Sredina tjedna donosi sunčano i prohladno vrijeme, osobito u noćnim satima kada će u Zagori biti mraza.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime