Večeras vas na Rivi zabavlja grupa Ciotog, raspjevani i rasplesani “splitski Irci”

Četiri kršna mladića u 'najboljim godinama' svojim melodijama i pjesmama će Vam pokazati zašto je irska glazba popularna u cijelom svijetu.

Grupu Ciotog ne treba posebno predstavljati splitskoj publici. Proteklih desetak godina je prisutna na glazbenoj sceni našeg grada kao jedina grupa na ovom području koja svira irsku tradicionalnu glazbu.


Četiri kršna mladića u ‘najboljim godinama’ svojim melodijama i pjesmama će Vam pokazati zašto je irska glazba popularna u cijelom svijetu. Nizovi plesnih melodija promiješanih s brojnim pjesmama o nesretnim ljubavima, čežnjom sa slobodom kao i brojne živahne pjesme za pjevanje uz kriglu hladne pive nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Zvukovi violine, bodhrana, bouzoukija, irske flaute, frulica, gitara, zajedno s četiri muška vokala dočarat će Vam drugi svijet, svijet gdje je sve mnogo jednostavnije i iskrenije, svijet koji polako posustaje pred naletom današnjeg užurbanog tempa života.

Zato se često na njihovim koncertima tijekom ljeta mogu vidjeti rasplesani parovi, staro i mlado te mnogobrojna djeca, kako se prepuštaju glazbi iz nekih proteklih vremena.

Ciotog želi tu glazbu sačuvati i prenijeti Vam u njezinom najčišćem obliku. Oni su: Johnny Brennan– flauta, frulica, gitara, Filip Grubišić Čabo– vokal, violina, gitara, Mirko Ožić Paić  bodhran, vokal, Marin Alunić– bouzouki, frulica, vokal.

Nemojte propustiti priliku da poslušate ovu neobičnu četvorku na Rivi od 20h.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0