Sinoć se u Zagrebu dogodio jedan od najbrutalnijih pokolja koji ne pamti ne samo grad nego ni cijela Hrvatska. Na Kajzerici je ubijena peteročlana obitelj Tojagić i momak jedne od kćeri, a ubojica je potom presudio i sebi.

Igor Nađ do posljednjeg trenutka odbijao se predati policiji, a kada je shvatio da je opkoljen, pucao si je u glavu, piše Jutarnji list. Nakon što je bio opkoljen policijskim specijalcima, Nađ je pokušao preskočiti ogradu Caritasova doma u Brezovici. Nakon toga je shvatio da mu nema spasa pa si je sam presudio.

– Zaista ne znam što da vam kažem. Pretužno je sve ovo. Velika bol. Napišite što hoćete – rekla je za 24 sata majka Igora Nađa, Marija. Ubojica je često posjećivao majku, očuha i polubrata. Dolazio bi jednom mjesečno, a kako kažu susjedi, znao je dovesti i Maju te njezina desetogodišnjeg sina Paula. Posljednjih nekoliko tjedana, pričaju mještani, to se promijenilo. Počeo je dolaziti jako često. Majku je posjećivao skoro svaki dan.

Ubojica je nekad tu živio, a zadnju godinu sve je rjeđe dolazio – ispričali su nam susjedi obitelji koju je ubio Igor Nađ. Trenutačno smo svi u šoku, ali kad se situacija malo smiri, vidjet ćemo što možemo napraviti za malenu bebu, kažu u mjesnom odboru Kajzerica.

Stručnjaci i udruge izrazili su zgroženost šesterostrukim ubojstvom u Zagrebu te ponovno upozorili da društvo premalo i nepravovremeno reagira na počinitelje obiteljskog nasilja, čime šalje poruku da se zlostavljajuće ponašanje može nastaviti, a djeci poručuje da nisu zaštićena, javlja Večernji list.