Dvadesetu godinu postojanja PD Jelinak Trilj obilježava raznim planinarskim aktivnostima, izletima, usponima, domaćinstvom planinarskih skupova i manifestacija, a ove jubilarne godine i radno stvaralačkim aktivnostima.

Pored planinarskog skloništa sv. Mihovil na Kamešnici, predio Žlabina, članovi PD Jelinak – Trilj sagradili su montažnu drvenu nadstrešnicu sa prostorijom za spavanje u potkrovlju. Od ideje, projekta, temelja do krova, objekt je djelo članova PD Jelinak – Trilj, uz pomoć, materijalnu i financijsku u prvom redu grada Trilja, HGSS – stanice Split, prijatelja društva i članova drugih planinarskih društava koji su dali osobne novčane priloge za izgradnju ovog prelijepog objekta.

– Smisao i naša zamisao je zdrav život za sve ljude dobre volje, da ovaj objekt bude polazište na staze zdravlja, kao i mjesto odmora pri povratku sa planinarskih tura, mjesto opuštanja i uživanja svim planinarima i građanima, mladima i starima i zato ga poklanjamo svima – poručuju iz PD Jelinak-Trilj.

Mala svečanost otvorenja objekta bit će povodom tradicionalne manifestacije, noćnog uspona na Konj, u sklopu “Triljskog ljeta 2019.”, 10.08.2019. (subota) s početkom u 19:30 sati. Na uspon se kreće u 20:30 sati kako bi se na vrhu Konj (1856 m/nv) bilo oko pola noći.

– Pozivamo sve planinare i sve građane, ljubitelje planina i prirode da svojom nazočnošću uveličaju ovu našu manifestaciju, a planinare koji su kondicijski spremni da nam se pridruže na noćnom usponu na Konj, 1856 m/nv. Na uspon se kreće oko 20:30 ispred planinarskog skloništa Sv. Mihovil (1350 m/nv). Dolazak na vrh očekuje se oko 00:00 – 00:30 sati a povratak do skloništa do 5:00 ujutro 11.08.2019.(nedjelja).

Planinski put od Gornjih Voštana do planinarskog skloništa Sv. Mihovil rekonstruiran je i u veoma dobrom stanju, može se ići osobnim vozilima! Nadamo se vašoj posjeti i ugodnom druženju – pozivaju planinari PD Jelinak-Trilj.

Kontakt za više informacija – 098 / 851 347 Ante Terzić, voditelj Sekcije za promidžbu.