Prvi korak za savršeno tijesto za uštipke i krafne je da sastojci koje koristite budu sobne temperature. Izvadite ih najmanje pola sata prije nego što počnete mijesiti tijesto, a ako ste u žurbi, jaja i jogurt stavite u čašu s toplom vodom kako bi brže postigli željenu temperaturu.
Također, ako želite da tijesto bude prozračno i mekano, obavezno dodajte malo rakije. Ona daje i prekrasnu aromu.
Ovo su savjeti za pripremu slanog tijesta, a ako želite da krafne ili uštipci budu slatki, preporučujemo da u tijesto dodate naribane jabuke ili grožđice. Ako koristite grožđice, prvo ih kratko prokuhajte, a zatim ih namočite u rum.
Iskusne domaćice otkrile su i da će tijesto za krafne ili uštipke biti bolje ako ga energično miješate dok se ne pojave mjehurići.
Kada počnete pržiti pecivo, nikada nemojte pretrpavati lonac – stavite samo nekoliko komada odjednom. Kada su gotovo prženi, naglo pojačajte temperaturu, pa ih izvadite na papirnati ubrus.
Ovi savjeti će vam uvelike olakšati pripremu omiljenog slanog ili slatkog peciva, prenosi Krstarica.




