Opatijka Dalia Hajro sasvim je slučajno otkrila da je samo jedna u nizu prevarenih kupaca rabljenih automobila. I nije se predavala, već je sama skupila dokaze koji su dovele i do jedne od rijetkih sudskih presuda za ovu vrstu kriminala.

Kupila ga je rabljenog s 254.000 kilometara. Barem je tako pisalo na kontrolnoj ploči. Vozila ga dvije godine i potom ga lani odlučila prodati. U trenutku kad ga je stavila u oglas, pisalo je da je automobil službeno prešao 275.000 kilometara. Tada joj se javio prvi vlasnika auta.

– Javio se gospodin i rekao da će ovaj auto uskoro imati 150.000 km i onda sam ga pitala kako to misli i on je rekao da taj auto prodao 2015 te s 294.000 km i pokazao mi je oglas i kontrolnu tablu na kojoj piše 294. 000 km – rekla nam je za RTL žrtva prevare Dalia Hajro.

Klupko se tada počinje odmotavati. Dalia dolazi do sljedećih podataka: Prijašnji vlasnik koji joj se javio kaže da je vozilo prodao dalje. Novi vlasnik vozi ga do 2017. i opet prodaje isti automobil, koji tada ima prijeđenih 313.000 kilometara. Potom ga kupuje mladić iz Pitomače koji ga vozi na punomoć i ne registrira na sebe. Tri mjeseca kasnije Dalia postaje novi vlasnik automobila kojem misteriozno pada kilometraža na 254.000.

– U principu sam došla u jednu bezizlaznu situaciju u kojoj kome god da sam prodavala taj auto sam morala reći da je kilometraža vraćena – jer da nisam ispalo bi da i ja vršim kazneno djelo prijevare prema novom kupcu i kome god da sam to rekla pitao bi koliko? Ja nisam znala i nisam ga mogla prodati”, poručila nam je Dalia.

Kao odvjetnica, Dalia odlučuje preuzeti stvari u svoje ruke. S dokazima koje su joj dali bivši vlasnici i ispisom kilometraže, posljednjih nekoliko godina koliko je automobil registriran u Hrvatskoj, podiže kaznenu prijavu protiv čovjeka koji joj je prodao auto. U samo nekoliko mjeseci sve je bilo gotovo. Dalia se nagodila s prodavačem jer joj je vratio novac, no državno odvjetništvo nastavilo je postupak. Zbog kaznenog djela prijevare, mladić iz Pitomače osuđen je na godinu dana zatvora, ukoliko u iduće tri godine ponovi isto djelo.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime