Ekstremne količine kiše pale su tijekom nedjelje u velikom dijelu sjevernog Jadrana. Prema podacima mreže Pljusak.com, tamo je lokalno palo preko 100 litara po kvadratnom metru. Najviše je palo u Krku, 165 litara, a slijede Rovinj 135, Punat na Krku, 134, Umag 113 itd.

Kišni oblaci do Dalmacije su došli tek kasno poslijepodne i navečer. Do 23 sata najviše oborina je palo u Piramatovcima u Ravnim kotarima, 51 litra po kvadratnom metru. Drniš je primio 49 litara, a slijede Biokovo – Šabića staje 42, Glavina Donja 40, Vinalić 38, Veliko Brdo 33, Vodice 31, Cista Velika 29, Makarska 26…

Zahlađenje je zahvatilo zapadne dijelove zemlje, a najhladnije je u Gorskom kotaru. Tamo je kiša okrenula na snijeg prvo i višem gorju, no tijekom večeri počelo je sniježiti sve do oko 700 metara nadmorske visine pa su prvi i pomalo preuranjeni snijeg imali Čabar i Delnice.

Podno Velebita puše jaka bura pa su se javili prvi problemi u cestovnom prometu. Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je HAK.Iako je neverina bilo i na splitskom području, zasad nije pala značajna količina oborina. Znatno jače nevrijeme zahvatilo je oko 23 sata područje Zagore, od zaleđa Kozjaka do Dinare.

 

“Sijeva izrazito intenzivno, povremeno nestaje struje” – javlja član Crometeo tima iz Hrvaca. Do kraja ponedjeljka u Dalmaciji će ponegdje pasti preko 100 litara kiše po kvadratnom metru.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime