Podijelite

U stožeru “Rodine Liste za Sućidar” koju predvodi Vinko Škunca, ozbiljno se radi na pripremama za nedjeljne izbore. Osim promidžbenih materijala, najviše se vremena provodi na definiranju programa i planovima za rješavanje infrastrukturnih objekata.

– Nakon osam godina kontinuiranog rada, Roda smatra da su se građani uvjerili u postignute rezultate i ispunjena obećanja. Decentraliziranih sredstava nema dovoljno, međutim upornošću i radom, uz Rodinu pomoć, ova lista najavljuje da će rješavati prioritete, uvažavajući želje i potrebe stanovnika Sućidra – kazao je Vinko Škunca, nositelj liste s brojem 6.

Škunca je izdvojio samo dio projekata koje je pripremila ova lista:

– U proteklih godinu dana imali smo razgovore sa menedžerima i šefovima velikih trgovačkih lanaca u svezi izgradnje velikog kompleksa na perivoju Ana Roje. Taj vrući krumpir sve vlasti do sada su prebacivale jedna na drugu. Mislim da smo ih doveli pred gotov čin. Spomenuti lanci spremni su investirati na Sućidru.

Jedan od modela koji su nam predložili bio bi pravo građenja nakon što se grad uknjiži na cjelokupnu površinu i riješi ostatak imovinskopravnih odnosa. U tu svrhu zamolili smo Aleksandra Bašića, dugogodišnjeg arhitekta, da nam temeljem naših zahtjeva pripremi idejnu skicu, što je i učinio. Radi se o povećanju parkirališnih mjesta uz ulicu Sućidar. Kako za ovo područje postoji DPU koji je na snazi, u potpunosti se potrudio da ovo idejno rješenje uklopi u plan. Rješenjem je predviđen trokatni objekt sa 648 parking mjesta.

Ostali sadržaji bi sačinjavali nužno potrebnu tržnicu na dvije etaže na istočnom dijelu garaža, a na zapadnom dijelu predviđen je objekt mini robne kuće s četiri etaže. Na krovu garaže predviđeno je sportsko polivalentno igralište za sve uzraste, s pratećim objektom. Svi sadržaji su prevažni za ovaj jedan od najmnogoljudnijih kotareva. Kod realizacije izvedbenih projekata bio bi od pomoći arhitektima oko pojedinih detalja rekao nam je autor ovih rješenja umirovljeni arhitekt Aleksandar Bašić – kaže nam nositelj liste.

U Rodinom stožeru najveći naglasak stavljaju na dječja igrališta i ostale sadržaje za najmlađe uzraste.

– Dok se drugi bave nama, mi se bavimo projektima. Najspremniji smo s timom stručnjaka koji nas podupiru naći rješenja za bolji i ugodniji način života u našem kotaru. Ovo su komunalni izbori – poručio je Damir Ćosić Roda i dodao: “Vidimo se na biralištu 17. lipnja, gdje ćemo tražiti Vaše povjerenje za listu broj 6.”.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime