Posljednja 24 sata na području Hrvatske zabilježena su 372 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2774.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 782 obrađena testa danas je 66 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 25, Dicma 1, Hrvaca 1, Imotskog 2, Jelse 2, Kaštela 3, Lećevice 1, Marine 1, Milne 1, Muća 2, Omiša 2, Otoka 1, Podstrane 1, Prološca 1, Sinja 13, Solina 4, Trilja 4 i Vrlike 1 osoba.

Evidentno je da je gotovo trećina novoboljelih iz Splitsko-dalmatinske županije s područja Cetinske krajine.

Za komentar rekordnog broja novih slučajeva upitali smo šefa sinjskog Stožera civilne zaštite, Igora Vidaline.

– U samom Sinju imamo 13 novih slučajeva i još 8 s područja i općina i gradova Cetinskog kraja. Svjedočino trendu povećanja broja zaraženih, a trend prati kretanja u županiji. Morate znati da Sinj ima oko 25 tisuća stanovnika.14. rujna stavili smo u funkciju COVID centar te od tada obavljamo testiranja u Sinju. Ljudi su se nakon toga lakše odlučivali za testiranja, a i toj činjenici možemo tražiti jedan od razloga većeg broja evidentiranih novozaraženih. Primjerice, jučer smo prvi put obavili preko 100 testiranja u Sinju.

U stalnim smo kontaktima s epidemiolozima, a brojke upućuju na to da virus snažno cirkulira području Cetinske krajine, županije i Hrvatske – govori Vidalina naglasivši da je situacija ozbiljna, ali pod kontrolom.

– Nema mjesta panici, ali nam je svima potrebno odgovorno ponašanje – zaključio je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime