Za nama je najhladnija noć dosadašnjeg tijeka jeseni. Više planine u Dalmaciji zabijelio je snijeg pa su snježni pokrivač dobili Dinara, Biokovo i Kamešnica. Dok je snježna granica na Dinari i Biokovu bila oko 1500 nadmorske visine, na Kamešnici se spustio nekoliko stotina metara niže, te je bio znatno obilniji.

Na Svetom Juri na Biokovu i Velikoj Duvjakuši na Dinari temperatura zraka noćas se spustila na -3°C, a osjet hladnoće zbog bure povremeno je padao na -15°C.

Oborine je tijekom noći uglavnom bilo u Zagori srednje Dalmacije i u južnoj Dalmaciji. Najviše, 7 litara po kvadratnom metru, palo je u okolici Imotskog.

AKo izuzmemo planinska područja, minimalne temperature zraka jutros su bile od 4 do 12°C. Tijekom noći bilo je olujnih udara bure. Primjerice, u Splitu su izmjereni udari do 80 km/h. Bura je tijekom jutra gotovo prestala, a nebo se potpuno razvedrilo.

Danas više oborine neće biti. Sljedeća noć bit će prohladna, a tijekom srijede zapuhat će jugo kada će početi novi porast temperature zraka, ali će stići i novi kišni oblaci krajem dana.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime