Vijest da je na još neviđen način uništen Pločasti most na Cetini prvi je objavio Sinjanin Matko Vuković, zaljubljenik u hrvatsku povijesnu i kulturnu baštinu.

POVEZANI SADRŽAJ

Objavom fotografije je izazvao velik interes i buru javnosti, a mi smo ga kontaktirali i upitali za komentar.

– To je povijesno, kulturno i arheološko nasljeđe. Most datira iz 15. stoljeća, sastavljen je od nadgrobnih spomenika i služio je za prvo premošćenje rijeke Cetine. Teritorijalno most pripada Gradu Vrlici i navodno se namješta natječaj nekom od lokalnih kamenoklesara i stojim iza svojih riječi.

Ja sam iz Sinja i zaljubljenik sam u povijesne ideale, sa svih tih lokalnih aspekata poštujem i njegujem našu povijesnu baštinu. Danas je jedan moj kolega išao na kampiranje na Cetinu i on je meni poslao ove fotografije. Jedan dio staroga mosta već je pomaknut i uništen, meni je ovo neshvatljivo.

Kao obični građanin grozim se ovakvim postupcima. Želio bih da se nešto pokrene po ovom pitanju, jer ovo je jedna velika šteta, ali i sramota. Pretpostavljam da se nekome ovdje uvelike pogodovalo – kazao nam je Vuković.Upite smo poslali na već nekoliko adresa, a ovom tematikom ćemo se intezivno baviti i sutra te o svemu pravovremeno obavijestiti javnost.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime