Preminuo splitski glazbenik Bojan Beladović: “Počivaj u miru Claptone moje mladosti”

Beladović je bio gitarist grupa More, Otprilike ovako i Dinovog benda


Nakon duge i teške bolesti tijekom subote preminuo je poznati splitski glazbenik Bojan Beladović (1954. godište). Svoje posljednje dane, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, proveo je u staračkom domu “Zlatne godine” u Žrnovnici, gdje mu se nalazi i majka.


Beladović je bio gitarist grupa More, Otprilike ovako i Dinovog benda, a radio je i kao dugogodišnji tonmajstor u splitskom kazalištu lutaka.

Posljednji ispraćaj Bojana Beladovića bit ću Splitu, ali termin zasad nije poznat.

Njegov kolega i glazbenik Boris Hrepić Hrepa, suosnivač Daleke obale, oprostio se od Bojana dirljivim riječima:

Moj prvi blues koncert u životu bija je tamo negdi 1980. u fronti Gripe, i svira je Bojan s tadašnjim blues bandom, izvodili su Claptona i J.J. Calea. Da je neki zalutali stranac banija na taj koncert pomislia bi da je to neka tajna klupska svirka Eric Claptona i benda, jer je Bojan frapantno sličija, svira i piva kao Clapton. Bija sam prije dvadesetak godina par puta do njega doma, na kućnom studiju snima bi razne blues obrade, Claptona, Calea i njihove i njegove uzore uglavnom, nagovara san ga da snimi solo album, al on je skromno odmahiva rukom, da to on za svoj gušt snima. Počivaj u miru Claptone moje mladosti.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0