Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas se oglasila pomalo dramatičnim priopćenjem.

Kolinda u njemu, kako je napisala, najodlučnije odbacuje konstrukcije o umiješanosti u rušenje Plenkovića, no nije napisala što je točno izazvalo ovakvu njenu reakciju.

Njeno priopćenje Index prenosi u cijelosti:

“Predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade Andreja Plenkovića. Predsjednica drži da je sama ta konstrukcija, na temelju izjava čiju vjerodostojnost ni istinitost nisu potvrdile nadležne institucije, izravan politički udar na državne institucije Republike Hrvatske, a posebice na instituciju Predsjednice Republike Hrvatske.

Upravo zbog neprovjerenih informacija koje su objavljene u određenim medijima, Predsjednica Republike predložila je još 26. listopada o.g. predsjedniku Vlade sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, međutim na taj prijedlog ni do danas nije dobila odgovor.

Predsjednica Republike drži nedopustivim što je do danas izostala mjerodavna reakcija nadležnih državnih tijela na objavljivanje informacija koje su još predmet tajne istrage. Stoga očekuje da sva nadležna tijela na Sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost izvijeste o svim poduzetim radnjama u svrhu raščišćavanja ove afere i otkrivanja njezinih nositelja i ciljeva, a bez namjere narušavanja tajnosti istrage”, napisala je Kolinda u dramatičnom priopćenju u kojem uopće nije napisala koje su ju to informacije zasmetale u “određenim medijima”.Kolinda misli i na aferu SMS

Ostaje stoga samo nagađati na što je Kolinda mislila kada govori o udaru na institucije, no moglo bi se raditi o aferi SMS.

O Kolindinoj se ulozi u toj aferi koja je počela nakon što je uhićen Mamićev falsifikator Franjo Varga čije je usluge navodno u kampanjama koristio HDZ, ali i Kolinda Grabar-Kitarović govori nekoliko mjeseci, javlja Index.

Tjednik Nacional prije tjedan dana je objavio da su preko Varge u Kolindinoj kampanji bili angažirani internetski trolovi koji su u toj kampanji imali ogromnu ulogu.

Prije dva dana isti je tjednik objavio da je Varga bio ključni član skupine koja je pripremala državni udar te da njegov iskaz otkriva ciljeve i metode paraobavještajnog podzemlja koje je u Kolindino ime planiralo srušiti Plenkovića.

U dramatičnom priopćenju koje je danas poslala Kolinda je “odlučno odbacila” upravo rušenje Plenkovića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime