Popularna švedska grupa ABBA vraća se na glazbenu scenu. Da se čuvena četvorka vraća u studio i namjerava na tržište izbaciti nove pjesme, najavio je Benny Anderson u izjavi za medije, objavljenoj na Twitter profilu AbbaTalk.

“Nove pjesme stižu ove godine, pretpostavljam nakon ljeta. No to mogu samo pretpostaviti, jer ne mogu biti sasvim siguran. Ne bih smio ništa obećavati, ali ako bi odluka bila samo na meni, to bi bilo u rujnu”, rekao je Anderson, dodajući da odluku o izlasku novih pjesama ne može donijeti sam, ali da je cilj cijelog benda da ih objave najesen.

Podsjetimo, ABBA je jedan od najuspješnijih bendova u povijesti popularne glazbe. Osnovana je u Stockholmu 1972., a sastojala se od dva para; Bjorna Ulvaeusa i Agnethe Fältskog te Bennyja Anderssona i Anni-Frid Lyngstad. Svjetsku pažnju privukli su pobjedom na Eurosongu 1974., s pjesmom Waterloo, nakon čega su uslijedili hitovi koji su im donijeli golemu popularnost. Knowing Me, Knowing You, Take a Chance on Me, Dancing Queen i Mamma Mia samo su neki od njih. Posljednji album objavili su 1982. Raspad benda koji je prodao više od 380 milijuna albuma u najvećoj je mjeri uzrokovala rastava Agnethe i Bjorna, da bi se s vremenom razveo i drugi par, Benny i Anni-Frid.Zanimljiv je podatak da je ABBA 2000. odbila čak milijardu dolara za ponovno okupljanje benda, budući da je ugovor podrazumijevao 250 koncerata. Od 2010. grupa je uvrštena u Rock’n’Roll kuću slavnih.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime