Prije nekoliko tjedana smo objavili intervju s ovim zanimljivim čovjekom iz Kalifornije. Dominik Novinc se pojavio kao novi hrvatski glazbenik i kantautor početkom ove godine. Nakon pjesama “U mirnu noć”, “Zvizde nisu tile” i “Oda moru”, izdaje novi singl “Još fališ mi ti”.

Kako je nastala ova pjesma i gdje je snimana?

– Ja pišem sve moje pjesme sam, znači glazbu i tekst. A ova pjesma je nastala nekako kroz sjećanja na moje ‘prve mlade’ dane, kada je bilo melankoličnih trenutaka, kada se momak nesretno zaljubi. Znači ta neka inspiracija mi dođe manje i više od životnih situacija. Pjesma je snimljena na 3 različitih mjesta. Moje vokale i najveći dio instrumenata snimao sam tu u Sacramentu gdje živim, gitare mi snimio moj dobar glazbeni prijatelj Emil Jakovčević tamo blizu San Francisca, a prateće vokale je izvela Brankica Jovanovski, koje je Želimir Škarpona snimio u Splitu.

Znači, imate već nekakvu suradnju s glazbenicima iz Hrvatske?

– Pomalo da. Upoznao sam skladatelja i glazbenog producenta Želimira Škarponu prošloga ljeta u Splitu. Od onda smo često u kontaktu.Vi ste autor, pjevač, aranžer i producent svojih pjesama?

– Upravo tako. Svako tko ima dobro uho, zna svirati neki instrumenat i ne boji se tehnologije može producirati pjesme u svojoj kući. Ali mora se dobro paziti da kvalitet bude na razini! A uz pomoć digitalnih glazbenih portala kao što je iTunes, Spotify ili Youtube, glazbenici mogu staviti svoje pjesme na te portale a slušatelji mogu ih tamo poslušati ili kupiti. To je velika i moćna stvar, pogotovo za nove izvođače.

Kakvi su planovi za dalje?

– Nastavljam pisati i snimati pjesme. Tamo do ljeta mislim izdati prvi kompletan album s jedno osam pjesama. Želja mi je nastupiti u Hrvatskoj na jednom on naših festivala iduće godine. Radi se na tome! Dugoročni planovi? U glazbi možeš planirati kako god hoćes, ali na kraju slušatelji odlučuju. Ja se nadam da će moje pjesme ostati s njima… do tada pratite me na mojoj službenoj Facebook stranici: Dominik Novinc – Official.

Dominiku želimo još puno uspjeha u njegovoj glazbenoj karijeri.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0