U Muzeju grada Splita, u srijedu, 11. ožujka u 18 sati otvorit će se zanimljiva izložba.

Adin Hebib (Sarajevo) i Mia Hebib (New York), otac i kći, su bosanskohercegovački umjetnici mostarskih korijena koji su svoje karijere izgradili radeći i izlažući širom svijeta.

Slikarstvo ekspresionizma Adina Hebiba i unikatni nakit minimalizma Mije Hebib na tragu su europskih umjetničkih tradicija 20. stoljeća. Osim obiteljskih veza, postmodernističke tendencije suvremene umjetnosti 21. stoljeća kao zajedničku poveznicu nalaze oblik, gestu i emociju.

U slikarstvu Adina Hebiba to je ekspresionizam otvorenih i živih boja i snažne geste.
U nakitu Mije Hebib to su oblik i crtež žicom u prostoru, kiparske minijature pokrenute u sinusoidama, jasno defi niranih arhitektonskih odnosa pozitivnog i negativnog prostora.

U Muzeju grada Splita Adin Hebib će se predstaviti odabirom radova iz četiri ciklusa (Bog ne daje križ onome ’ko ga ne može nosit’, Tvoj i moj grad: most, Moj život: krošnja i Postojanost žene: aktovi) naglašenog kolorita slikanih u ekspresionističkoj maniri, dok će Mia Hebib predstaviti presjek stvaralaštva umjetnički oblikovanog nakita u platini, zlatu, srebru i mesingu (The Brass Band, The Golden Years, The Worn Years, 13, Pristajem!) koji od 2007. godine predstavlja u vlastitoj liniji nakita Oblik Atelier.

Brend Oblik Atelje NYC posjeduju brojni kolekcionari nakita, galerije i muzeji, a nose ga brojne javne osobe.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime