Srijeda je u većem dijelu Dalmacije bila suha i barem djelomično sunčana, iako je sredinom dana i poslijepodne lokalno bilo malo kiše. Primjerice, Šoltu je u kasnim jutarnjim satima zahvatio obilan pljusak, a popodne je kiše bilo na potezu od Biska do Muća.

Posljednji dan listopada donio je vrlo visoke temperature zraka za dio godine koje su mjestimice dosezale 23 Celzijeva stupnja.

Najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji (31.10.2018.) – Pljusak.com

Jugo je u drugom dijelu dana označilo uvod u novu promjenu vremena pred nama. U četvrtak nas očekuje novo jače naoblačenje, a već će u kasnim jutarnjim satima s mora stizati kiša. Kiša će biti najobilnija navečer, kada će ponegdje biti i jačih grmljavinskih pljuskova. Do kraja dana lokalno će pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će umjereno do jako jugo koje može imati olujne udare do 80 km/h.Jutro će biti toplije, a danju malo svježije u odnosu na srijedu.

Povodom sutrašnje promjene DHMZ je unutar sustava MeteoAlarm izdao žuti stupanj upozorenja za cijeli Jadran. Za obalno područje upozorenje vrijedi za kišu, te se očekuje 25 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, a u Zagori do 50 litara. Na moru je izdano upozorenje na jugo čiji udari mogu dosezati 85 km/h.

U petak kiše još može biti u prvom dijelu dana, uglavnom u sjevernoj Dalmaciji. Popodne postupno smirivanje vremena. Puhat će umjereno jugo koje će navečer okrenuti na slab levant. Najviše dnevne temperature većinom od 19 do 23°C.

Kako smo već bili najavili, u dane vikenda očekuje nas pretežno sunčano i iznimno toplo vrijeme za ovaj dio godine. Prvi vikend ovog studenog proći će u znaku natprosječne topline te će najviše dnevne temperature većinom biti od 23 do čak 27°C. Ne isključuje se mogućnost da se ponegdje zabilježe najviše temperature zraka ikada službeno izmjerene u studenom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime