Pogledajte stanje ove splitske šume koja, za razliku od Marjana, odolijeva potkornjaku

Posebnu atrakciju predstavlja jedinstveno stablo „maclura pomifera“ u središtu parka čiji naborani plodovi zelene boje i veličine veće naranče obožavaju konji koji ga jedu kao posebnu poslasticu (plod se još naziva „konjska jabuka“).

Kao što se prema priloženom videu može vidjeti, Turska kula i dalje je zelena oaza bez znakova prisustva potkornjaka, javlja nam čitatelj.


Brojenje stabala pokazalo je da ima više od 500 borova, oko 300 čempresa, te oko 500 različitih drugih manjih i većih stabala među kojima ima i maslina, rogača, smokava itd.

Posebnu atrakciju predstavlja jedinstveno stablo „maclura pomifera“ u središtu parka čiji naborani plodovi zelene boje i veličine veće naranče obožavaju konji koji ga jedu kao posebnu poslasticu (plod se još naziva „konjska jabuka“). Prema izjavi stručnih osoba iz Parkova i nasada ovog stabla nema ni u jednom parku u Splitu pa čak ni na Marjanu, izvijestio nas je naš čitatelj.

Brojni posjetitelji uživaju u šetnji, odmoru i rekreaciji u svim dijelovima parka koji svojom uređenošću omogućava i održavanje sajmova, festivala kao što je i EgoFree Festival koji se održava ovoga vikenda.

Procijenite sami.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime