Nakon što se današnjim dramatičnim priopćenjem javila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, popodne je to komentirao Andrej Plenković.

POVEZANI SADRŽAJ

“Nisam ni vidio to priopćenje, dan je bio sadržajan. S ministricom Žalac sam bio u Bratislavi, važan sastanak”, okolišao je Plenković i nastavio pričati o sastanku, piše Index.

“To je za mene glavna poruka današnjeg dana. Druga poruka je da smo dogovorili novu odluku o podizanju minimalne plaće. To ću sutra najaviti u vladi, to je jedna bitna poruka za dostojanstveniji život za one koji imaju najmanje plaće”, rekao je Plenković dodavši da će sutra reći koliko će narasti minimalac.

“Mogu reći u ovoj dinamici studenoga i prosinca da smo prilično zadovoljni. Iza nas je porezna reforma, sutra je čitanje za drugi paket mirovinske”, nabrajao je Plenković.

“Dio strukturnih reformi ide, dizanje minimalne plaće, dobar dogovor sa sindikatima, rast od 2,8 posto. Iz aspekta onoga što mi je bitno, idemo u dobrom smjeru”, rekao je Plenković.

Komentirao Kolindu pa spominjao aferu SMS

A onda se tek vratio na novinarsko pitanje o Kolindinu priopćenju.

“Što se tiče vašeg pitanja, na njega se referiram namjerno sad nakon ovog što sam želio reći u uvodu da malo kontekstualiziramo stvari, mi smo u političkoj borbi svaki dan. Kad bih gledao koliko udara stiže sa svih strana, mogao bih reći da svaki dan imam neku buru ili ozbiljni vjetar”, rekao je Plenković, dodavši da Kolindino priopćenje ne doživljava kao udar, javlja Index.

Kazao je da kao udar može smatrati samo ono što se događalo prije par mjeseci, misleći pritom na aferu SMS.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime