Sinoć se u Zagrebu dogodio jedan od najbrutalnijih pokolja koje pamti ne samo grad nego i cijela Hrvatska. Na Kajzerici ubijena je peteročlana obitelj Tojagić i dečko jedne od kćeri, a ubojica je potom presudio i sebi.

Otac ubijenog dječaka, izvanbračni suprug Maje Tojagić, kazao je za Jutarnji list da se iz Njemačke vraća u Hrvatsku. Bio je shrvan i samo je uspio izgovoriti ‘Ubio mi je sina’.

Ovo je posljednji put da me vidiš – navodno je jučer rekao višestruki ubojica i samoubojica Igor Nađ bliskom prijatelju dok su sjedili u kafiću na zagrebačkom Vrbiku, tvrdi anoniman izvor za Slobodnu Dalmaciju. Također navodi da je Nađ pio pelinkovce, a da li ga je prijatelj ozbiljno shvatio može se samo nagađati.

Otkriven je identitet i šeste žrtve. Riječ je navodno o Davoru Paušaku s kojim je Josipa Tojagić bila u vezi, piše Večernji list.

Na životu je ostavio jedino dijete koje je imao s Majom Tojagić i upravo je to, kako se doznaje, policiju dovelo do počinitelja. “Motiv zasad nismo utvrdili. Očevid na mjestu samoubojstva je završen, intenzivno kriminalističko istraživanje traje pa ćemo vidjeti o čemu bi se moglo raditi”, rekao je Rašić. Kazao je i kako se 36-godišnjak ubio oko 3:30 sati nakon što ga je policija pronašla na području Brezovice i pozvala ga na predaju.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je izvijestilo da u obitelji u kojoj se dogodilo šesterostruko ubojstvo u naselju Kajzerica nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji niti je ubojica evidentiran kao počinitelj nasilja u obitelji. Ministrica Vesna Bedeković je izrazila duboko žaljenje zbog tog tragičnog događaja te snažno osudila takav “strašan čin nasilja”.Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut u ime Vlade zbog šesterostrukog ubojstva na Kajzerici te istaknuo da je policija poduzela sve da brzo otkrije počinitelja.

– U ime Vlade izražavam duboko žaljenje i sućut zbog strašnog zločina koji se dogodio sinoć u Zagrebu. Policija je poduzela sve da brzo otkrije počinitelja teških ubojstava i nastavlja istraživati okolnosti monstruoznog čina koji je duboko potresao i uznemirio cijelu Hrvatsku – poručio je premijer Plenković putem svog Twitter profila.