Od 16:00 sati za sve skupine vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te obrnuto, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27).

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

  • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg povremeno i mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisne zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije.

Podsjećamo vozače teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može ih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni, javljaju iz HAK-a.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime