Split je jedan od gradova s najčarobnijim zaleđem. Iznad Kaštelanskog zaljeva uzdiže se 779 metara visok Kozjak, prema istoku 1339 metara visok Mosor, a između Mosora i mora stoji povijesno i mitsko brdo Perun.

Osim što su spomenute planine pravi raj za planinare, s njih svaki izletnik može vidjeti i snimiti najljepše panorame šireg splitskog bazena.

Ako vam je dosta rutine i svakodnevnih obveza i želite “napuniti baterije” uživajući u avanturi, prekrasnoj prirodi i dobrom društvu, Quadhill Adventure je prava stvar za vas.

Od nedavno je s turama upravo na spomenutom području počela ekipa iz Quadhill Adventure. Sjedište tvrtke je u Kučinama, a mi smo o svemu popričali sa suosnivačem, Antom Roguljićem.

– Quadhill Adventure je počeo s radom ovog proljeća, a sudeći prema reakcijama ljudi nakon onoga što im priredimo, naše ture će ovog ljeta biti pravi hit – kazao nam je uvodno Roguljić.Otkrio nam je kuda prolaze dvije ture.

– Bitno je naglasiti da nudimo što nitko drugi ne nudi na ovom području. U prvoj turi krećemo iz Kučina prema Klisu, niti u jednom trenutku se ne prolazi cestom, stoga je sigurnost potpuna. Nakon veličanstvenog pogleda na Klišku tvrđavu penjemo se prema Rupotinama i otkrivamo čarobno zaleđe Kozjaka. Blace su nezaobilazna destinacija, a voziti se Kozjakom i doživjeti pogled s vrha, Svetog Luke, nešto je neopisivo. Imate cijeli Split “na dlanu”, Kaštela, Trogir, otoke, pa i velik dio Zagore” – govori nam Roguljić dodajući da će ostale detalje ove ture doživjeti svi oni koji se u nju upuste.

– Druga tura počinje na Seoskom gospodarstvu Antoničin mlin. Što reći o lokaciji na kojoj je snimana serija Game of Thrones? Mislim da je to jedno od najposebnijih lokacija cijelog ovog područja, uz povijesnu mlinicu na rijeci Žrnovnici u kojoj se i danas melje žito kao i prije nekoliko stotina godina. Tura se nastavlja onda u obližnjem bivšem Lavčevićevom kamenolomu u kojem se nalazi konjički klub “Dalmacija Equino. Tamo svi koji to žele mogu jahati konje uz nadzor stručnih osoba”. Tura se nastavlja makadamom na južnim padinama Peruna preko Gornje Podstrane i Krila sve do Dugog Rata. Perun je ime brda koje dolazi od praslavenskog boga Peruna, a zašto je tako mistično i čarobno uvjerit će se svi koji odaberu upravo ovu turu – kazao nam je Roguljić.

Za ture se može prijaviti do 8 osoba, a jedna tura traje oko 3 i pol sata.

Za više informacija možete se javiti Anti Roguljiću na +385 98 928 1732 ili Jerku Kosoru na +385 91 924 2127.

Sastavite ekipu i doživite Quad Hill Avanturu!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime