Šest mrtvih tijela zagrebačka policija pronašla je u četvrtak navečer u novozagrebačkom naselju Kajzerica, a za muškarcem koji se povezuje sa zločinom intenzivno se traga. Ubijena su dva muškarca, tri žene te jedno dijete rođeno 2009. godine. Na mjestu događaja zatečena je jedna neozlijeđena beba, koja je zbrinuta, a počinitelja je policija rano jutros locirala kod Brezovice gdje je prilikom uhićenja počinio samoubojstvo. Policijski očevid traje i jutros.

Policija je rano jutros obavijestila kako je još tijekom očevida počinitelj lociran na području Brezovice te je prilikom uhićenja počinio samoubojstvo. Policijski očevid još je u tijeku.

U potragu za ubojicom dvojice muškarca, tri žene i 10-godišnjeg djeteta uključene su bile kompletne policijske snage, a očevid nezapamćenog zločina na zagrebačkoj Kajzerici trebao bi biti dovršen tijekom petka, piše tportal.

Policija ne želi govoriti o mogućem motivu ili detaljima šesterostrukog ubojstva vatrenim oružjem, ali je potvrdila da su u potragu za ‘osobom koju dovode u vezu s višestrukim ubojstvom’ uz kriminaliste i temeljnu policiju uključeni i specijalci.

‘U sklopu potrage poduzeli smo sve mjere kako bismo što prije pronašli počinitelja’, kazao je na mjestu zločina načelnik zagrebačke policije Marko Rašić.

Potvrdio je da je u kući gdje se dogodio zločin bila i beba koja je ‘neozlijeđena i zbrinuta’.

Rašić nije odgovorio na novinarska pitanja kako je ubojica pobjegao nakon zločina. Kazao je i da iz kuće gdje je ubio šestero ljudi u zadnje vrijeme nije bilo prijava ili razloga za dolazak policije. Jedina ‘intervencija’ zabilježena je 2011. ali se, po Rašićevim riječima, radilo o događaju koji se ne dovodi u vezu s ovim.

Pozivajući se na izjave svjedoka mediji javljaju da su se prije pucnjeva iz kuće čuli ženski krici pa nagađaju da je riječ o ubojstvu iz ljubomore jer je jedna od ubijenih navodno bivša supruga ubojice.

Rašić je potvrdio tek da je policija oko 21:30 sati zaprimila više dojava da je došlo do pucnjave, nakon čega je ‘na mjestu događaja zatečeno šest smrtno stradalih osoba’.

U trenutku davanja izjave, očevid je još uvijek bio u tijeku. Očevidom je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva iz Velike Gorice uz stručnu ekipu za očevid Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za kriminalističko vještačenje i ispitivanja Ivan Vučetić.