Šibenska policija još uvijek traga za vozačem ili vozačicom kabrioleta koji je 18. srpnja izletio s ceste u šumi u uvali Duboka, u blizini benzinske pumpe Lukoil.

Kako je kazala glasnogovornica Policijske uprave Marica Kosor, to vozilo je u potpunosti izgorjelo u požaru stoga mu ne mogu uobičajenim metodama utvrditi vlasnika ili vlasnicu.

– Neke druge mogućnosti utvrđivanja vlasništva nad vozilom čime bismo mogli doći do više detalja o tom događaju zahtijevaju više vremena. Zbog svega toga postupak je još uvijek u tijeku.

Očevidom na mjestu događaja 19. srpnja, policija je utvrdila da je prometna nesreća uzrok požara koji je izbio u Dubokoj, međutim, osim automobila, tamo nije zatečena nijedna osoba, a požar je zahvatio borovu šumu površine jednog hektara, javlja ŠibenikIN.

Svjedok tog događaja kazao je tada za ŠibenikIN da je s još nekoliko ljudi bio na plaži u blizini pumpe Lukoil kad je nešto prije 18 sati naišao šareni kabriolet.

– Nabio je gas i skrenuo gore prema brdu. Vozio je tako brzo da je za sobom bacao zemlju – ispričao je svjedok.

Prema njegovim riječima, ubrzo nakon toga začuli su se pucnjevi, a potom se osjetio miris dima.

– Začulo se nekoliko pucnjeva. Nisu bili jaki, a usporedio bih ih s pucnjevima iz signalnog pištolja. Otišao sam prema brdu vidjeti što se događa kad sam osjetio miris dima i vidio da u šumi nešto gori. Nisam nastavio ići prema gore već sam nazvao 112 gdje su mi rekli da je požar već prijavljen – kazao je svjedok naglasivši da je brzo na teren izašla i policija kojoj nije uspio ispričati što se dogodilo.

Policija nas ništa nije pitala, samo su rekli da se odmah maknemo pa smo to i učinili, dodao je, javlja ŠibenikIN.