Ministar Dražen Bošnjaković nakon sastanka s predsjednikom Županijskog suda, predsjednicom Općinskog suda te sa županijskim i općinskim državnim odvjetnikom u Zadru rekao je kako je došao vidjeti činjenice o ovome predmetu i slijed događaja, ali ne zato da bi utjecao na bilo čiju odluku, piše RTL.

– Neovisnost pravosuđa je jedan od temelja funkcioniranja pravne države, ali da mora znati kakve su činjenice. Jer rješavanje ovog predmeta i stvar da nam okrivljenik nakon 6 mjeseci bude pušten na slobodu, a svi znamo o kakvom se kaznenom djelu radilo i što se sve tu stavlja na teret, definitivno nije dobro – rekao je Bošnjaković novinarima nakon obavljenih sastanaka.

Iduće godine se ide u izmjene Zakona o kaznenom postupku

Najavio je da će se prilikom izmjena ZKP-a poraditi na pravima koja imaju branitelji, poput traženja izuzeća predsjednika suda i raspravnog suca, predsjednika neposrednog višeg suda i zahtjev za delegaciju predmeta na drugi sud.

– Sve su to prava koja su standardi, nije to ništa što drugi sustavi ne poznaju. Međutim pitanje je je li to potrebno ograničiti i spriječiti da to pravo ne bude zloupotrebljeno radi odugovlačenja postupka – kazao je ministar.

Za određivanje duljine pritvora rekao je da je u skladu s europskom pravnom regulativom.

Na odlasku su ga novinari pitali implicira li hitni sastanak u nedjelju na zadarski sud da ih je došao ribati, rekao je “Ne”.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime