LEGENDFEST 2018 Prijavi projekt/program za festival legendi, mitova i priča Hrvatske

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti

Nakon vrlo uspješno održanih festivala LegendFest u godini 2018. u dvije hrvatske županije, nastavlja se s organizacijom festivala Legendfest koje će, kao i do sada, organizirati zagrebačka udruga Val kulture u suradnji s lokalnim suorganizatorima – NP Krka i Općinom Pićan te uz pomoć pokrovitelja koji svake godine podupiru ovu lijepu i tradicionalnu manifestaciju.


Festival Legendfest će se održati u srpnju u jednom od najljepših nacionalnih parkova svijeta – Nacionalnom Parku Krka, na Roškom slapu (7. i 8.07.) te u Istri u bajkovitom gradiću Pićnu (28. i 29.07) 13. godinu za redom.

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festivale će, kao i svake godine, pratiti svi važniji mediji gradova i županija Hrvatske te cijele regije. Ovaj obiteljski festival se u proteklih 12 godina pokazao posebno interesantnim djeci posjetiteljima koja su ovom prilikom mogla izraziti vlastitu kreativnost uključujući se u likovne radionice ili izvođenje predstava, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne, kao i cjelokupni program.

Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, nova saznanja o mistici i vjerovanjima iz baštine Istre i Šibensko-kninskog kraja.

Središnje teme su vile i vilinska bića i Metamorfoze – nadnaravna bića koja imaju moć pretvaranja u životinje (priče, legende i mitovi o navedenim bićima, štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, mòre, malici, alkemičari, plemići, vojskovođe – povijesne osobe/ličnosti, stare priče, običaji, navade, izričaji).

Pozivaju se izvođači iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte/programe za LegendFest Krka – najkasnije do 31.05.2018. i LegendFest Pićan – najkasnije do 31.05.2018.


Prijave na linku te na goran.mikas@valkulture.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0