Prema podacima sustava eVisitor o ostvarenom turističkom prometu u prvih devet mjeseci ove godine na području Grada Vrlike broj turističkih dolazaka smanjen je za 43 posto, a noćenja za 45 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Direktorica Turističke zajednice grada Vrlike Dijana Maras ističe kako situacija i nije toliko loša koliko su se pribojavali na samom početku sezone zbog pandemije koronavirusa.

‘Kod naših 10 iznajmljivača u prvih devet mjeseci ove godine bilo je 446 dolazaka i 787 noćenja, što je 43 posto manje dolazaka nego protekle godine u isto vrijeme i 45 posto manje noćenja. Iz tih podataka možemo zaključiti da su se turisti u našem kraju zadržavali puno kraće nego prethodnih godina. Ove su godine ostajali nešto manje od 3 dana, točnije 2,75 dana, dok su se predhodnih godina zadržavali 5 do 6 dana. Poseban pad zabilježen je u rujnu, nakon što su neke države u susjedstvu našu Splitsko-dalmatinsku županiju stavile na crvenu listu zbog velikog broja oboljelih od koronavirusa’, kazala nam je Maras.

Udio domaćih gostiju u Vrlici u prvih 9 mjeseci ove godine je 45 posto, a stranih 55 posto.

‘Grad Vrlika je autodestinacija i najviše su nas posjećivali turisti iz Njemačke, Češke, Poljske, Francuske, Nizozemske, Austrije i Mađarske, dakle turisti iz nama bližih država koji ne moraju koristiti usluge zračnog prijevoza. Naši iznajmljivači pridržavali su se svih mjera i uputa, a i turisti isto tako, jer na našem području nismo imali zaraženih turista.’

Direktorica vrličke Turističke zajednice Dijana Maras ističe kako su ove godine očekivali dolazak većeg broja turista i za vrijeme održavanja dva događaja koja su morali odgoditi.‘Otkazana su nam dva velika događaja koje smo bili planirali za ovo ljeto i za koje smo imali dosta dobre najave. Riječ je o operi Ero s onoga svijeta i Vrlika lake festivalu.’

Unatoč svemu u vrličkoj turističkoj zajednici već planiraju iduću turističku sezonu za koju se nadaju da će biti puno bolja od ovogodišnje piše Ferata portal.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime