Kaštel Lukšić: Ove subote tradicionalni božićni koncert klape Neverin, gostuje oktet Delmati

Klapa Neverin iz Kaštel početkom 2004. godine održala je svoj prvi božićni koncert u župnoj crkvi u Kaštel Lukšiću.


Tradicionalni koncert klape Neverin iz Kaštel Lukšića održat će se na blagdan Bogojavljenja 6. siječnja 2018. (subota) u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću s početkom u 18.00 h. Gosti: oktet Delmati – Solin.


Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića osnovana je krajem 2003., a početkom 2004. godine održala je svoj prvi božićni koncert u župnoj crkvi u Kaštel Lukšiću.

U posjedu su velikog broja najsjajnijih odličja na festivalima, a s najvećim ponosom ističu peterostruku pobjedu na Festivalu dalmatinskih klapa-Omiš. Uz mnogobrojne nagrade na festivalima svrstavaju se među najtrofejnije ženske klape oko 40 osvojenih nagrada i priznanja. Dodijeljene su im i dvije nagrade grada Kaštela za izniman doprinos kulturi grada te plaketa za izniman doprinos klapskoj pjesmi koju im dodjeljuje Festival dalmatinskih klapa- Omiš.

Oktet Delmati nastao je u Solinu početkom 2016. s ciljem očuvanja i promoviranja hrvatske glazbene baštine i djela domaćih autora koji su unatoč neupitnoj vrijednosti još uvijek slabo poznati ili nepoznati domaćoj, a još više glazbenoj javnosti izvan Hrvatske. Imenom Delmati želi se dati do znanja u okružju kakvih kulturnih korijena živimo evocirajući ime prastanovnika velikog dijela hrvatskog prostora te istodobno iskazati počast Ljubi Stipišiću Delmati, našem poznatom skladatelju, melografu, slikaru i neumornom borcu za očuvanje svekolike dalmatinske i hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0